Zonguldak Yayla Ortaokulu velileri 2022-2023 eğitim öğretim yılının açılmasına az bir zaman kala okul için depreme dayanıksız raporu çıkmasıyla mağdur edildiklerini söylediler.

Yayla Ortaokulu'nun yıkılmasına karşı çıkan çok sayıda veli ve vatandaş okulun önünde bir araya gelerek “Madem okul depreme dayanıklı değil neden bu kadar çocuğu buraya tıktınız?” dediler.

Çocuklarının uzaktan eğitim ile verimsiz bir eğitim aldığını dile getiren veliler, çocuklarının düzeni bozulmadan iyi bir eğitim almasını istediklerini belirttiler.

Okul önünde bir araya gelen vatandaşlar kendileri ile çocuklarının mağdur edildiğini ifade eden bir veli: “Sağımızda Fener İlköğretim Okulu var ama çocuklarımızı istemiyorlar. Onların da düzeni bozulacağı için bizim çocuklarımızı istemiyorlar. Sosyal Bilimlere gitmek de ayrı bir sorun. Oraya ulaşım nasıl sağlanacak? Depremle ilgili analiz raporu olumsuz gelmiş olabilir ama Fener İlköğretim okulunun analiz raporu alınmamış. Çocuklarımız şimdi orada okuyacak ama 2 ay sonra çocuklarımız okulsuz kalmasın? Neden bize yıkım kararı çıkmadan okul göstermediler. Biz mağdur olduk. Okulların açılmasına 10 gün kala nereye gideceğimizi bilmiyoruz” dedi.

Başka bir veli ise; “Geçen sene benim çocuğum bu okulda okudu. Madem depreme dayanıklı değil neden bu kadar çocuğu buraya tıktınız? Okulun hangi bölümü sıkıntılı? Bize resmi yazı verilsin” dedi.

Konuşmaların ardından bazı veliler Zonguldak Valiliğine kadar yürüyerek Zonguldak Vali Yardımcısı Turgut Subaşı ile görüştüler.

Deprem raporu sonucuna göre Yayla Ortaokulu, Üzülmez İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu için yıkım kararı alındı. Anadolu İmam Hatip Lisesi için ise güçlendirme kararı verildiği öğrenildi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi