Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, Yayla Ortaokulunun yıkılıp aynı yerine 24 derslik içinde sinema salonunun da olduğu yeni okulun yapılması için ihale çalışmasının yapıldığını söyledi.

Yayla Ortaokulunun siyasi arenanın oyuncağı haline geldiğini belirten Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, açıklamasına şöyle devam etti:

SİYASİLER BİR BARDAK SUDA FIRTINA KOPARDI!

“Bugün için bilim Karadeniz Teknik Üniversitesinden alınan fizibilite sonucu Yayla Ortaokulu binasının çürük olduğunu bu sebeple bu okula evlatlarımızın sokulamayacağını devlet erkanı söylemiştir. Sonuç bakanlığa iletilmiş ve bakanlık ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu binanın yıkılacağı yönünde beyanda bulundu. Bunun üzerine siyasilerimiz tarafından bir bardak suda fırtına kopartıldı. Çıktılar buraya şu yapılacak, bu yapılacak dediler. Konu hakkında İl Milli Eğitim Müdürümüz ve diğer eğitim sendikalarıyla yapmış olduğumuz ortak görüşmemizde bugün için bu okul için ihale çalışmalarının tamamlandığını, proje aşamasında olduğunu, 16 derslik yerine 24 derslik daha donanımlı ve içerisinde sinema salonunun da bulunduğu güzel bir okulun aynı yerine yapılacağı İl Milli Eğitim Müdürümüz tarafından ifade edildi.

SİYASET OKULLARA GİRMEMELİ

Daha öncesinde valilik tarafından açıklama yapılmasına rağmen Yayla Ortaokulu siyasi arenanın oyuncağı haline geldi. Siyaset okullara girmemelidir. Eğitime sokulmamalıdır. Buna müsaade edilmemelidir. Okulu siyasete alet edenler “buraya okul yapılmayacak” diyebiliyorlar mı? “Buraya rantiye çevresi yüklenecek ve buradan bir sürü kişi zengin edilecek” diyebiliyorlar mı? Ya da bu konuyla ilgili ellerinde bir şey var mı? Bu yarın olmaz mı onu bizde bilemeyiz ama bizim İl Özel İdaresinden aldığımız bilgiler ve İl Milli Eğitim Müdürümüzden aldığımız açıklamalara göre buraya 24 derslik ihalesi yapılan güzel bir okul yapılacak. Bunun üzerine “oraya şu yapılacak, orada yapılacak dükkanların bile kime verileceği belli” demek bence doğru değil. Ve bu devletin atanmış bürokratlarına yapılan bir haksızlıktır.

24 DERSLİK GÜZEL BİR OKUL YAPILACAK

Biz İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan Hanımefendinin bize verdiği söze güveniyoruz ve onun bize verdiği söz devlet sözüdür. Ancak şunları sormak istiyorum; Adalet ve Kalkınma Partisi burada rantiyenin olduğunu iddia eden kesimlere “hayır buranın garantisi biziz, burada ranta açılan kapı olmayacak” neden demiyor? İlgili siyasetçiler ve diğer siyasetçiler neden bunları demiyor? Dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürünü atın öne kurtlar yesin yaklaşımı doğru bir yaklaşım değil. Biz Türk Eğitim-Sen olarak her zaman hakkı tutup kaldıran taraf olacağımıza söz verdik. Bu anlamda devletten aldığımız bilgilere göre buraya 24 derslik güzel bir okul yapılacaktır. Bunun müjdesini veriyoruz. Ancak buradaki soru işaretlerini kaldıracak olan hakim siyasettir.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi