Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 2021 YKS sonuçlarına göre Türkiye genelinde ilk 1000’de yer alan öğrencileri tebrik ederek ödüllendirdi.

Ölçme, Seçme, Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan sonuçlara göre “26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleşen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) sonuçlarına göre Türkiye genelinde sınava giren öğrenciler içerisinde Zonguldak geneli Türkiye’de ilk 1000 içerisinde yer alan öğrenciler Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz tarafından ödüllendirildi.

Zonguldak Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Milli Eğitim Müdür yardımcı Erdal Yılmaz, öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende öğrencilere hitaben konuşma yapan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, şunları söyledi:

“İlimizin medarı iftiharı olan 9 gencimizi hem tebrik etmek, hem onların mutluluklarına ortak olmak, hem de bundan sonraki hayatlarında başarı dileyerek, diğer peşlerinden gelecek gençlerimize iyi örnek olmalarını sağlayacak şekilde biri aradayız. Başarı öncelikle çalışmaya, sonra bu çalışmanın disiplinli şekilde olmasına bağlı. Aslında herkes bir şekilde çalışıyor. En gencimiz belli bir şekilde emek harcıyor ama bu emek harcarken disiplinli şekilde ve ne istediğini bilerek ve önceden buna odaklanmış kişiler başarılı oluyor. Gençlerimiz de burada başarılı oldular kendilerini tebrik ediyoruz. Bundan sonraki hayatlarında önlerinde tabi tercih var. İnşallah onların gönüllerinden hitap edecek milletimizin de ihtiyacını karşılayabilecek bir alanda milletimize hizmet edecek şekilde tercihlerini yaparlar ve bu tercihlerinin sonucunda oluşacak meslek ile de milletimize, ülkemize hayırlı hizmetler sunar.

Şunu açıkça görüyoruz ki, insan unsurunun iyi eğitilmediği toplumlar refahı sağlayamıyor. Öncelikle bizim insan unsurumuzu, öğrencilerimizi, gençlerimizi, yavrularımızı, evlatlarımızı geleceğe iyi hazırlamamız lazım ve bu hazırlarken de, çağın ihtiyacı olan alanlarda onları hazırlayıp, geleceği onlarla beraber iyi bir şekilde kurmamız gerekir. Güçlü toplumlar kendi teknolojisini üretebilen toplumlardır. Eskiden güçlü toplumlar belki kol gücüne dayanıyordu bugün artık savaşlar da teknoloji savaşlarıdır. Hatta işte iki yıla yakın virüsle uğraşıyoruz, bunun bile bir şekilde suni olarak laboratuvar ortamında çıkarıldığı yönünde ciddi iddialar var kamuoyunda. Yani bunlarla mücadele edebilmemiz, kötülerle mücadele edebilmemiz için en az onlar kadar teknolojiye bilgiye sahip olmamız lazım. Siz gençlere bu yönü ile güveniyoruz. Bir yönü ile de şunu ifade etmek isterim; artık ülkemizdin her alanında yetişmiş elemanı var. Örnek hizmetleri, örnek buluşları dünyaya ve ülkemizin hizmetine sunmaya başladılar. Bilim adamlarımız, gençlerimiz gerçekten her alanda çok iyi bir şekilde ilerliyor. İnşallah sizler de onların bir parçası olursunuz. Yapacağınız çalışmalarla milletimizin refahını artırırsınız, milletimizin bu topraklara ve gençliğe, sizlere güvenini her geçen gün daha da artırırsınız. Ben önce sizi tebrik ediyorum, daha sonra sizin ailelerinizi tebrik ediyorum, öğretmenlerinizi, idarecilerinizi tebrik ediyorum. Eğitimin her alanında size dokunan herkesi tebrik ediyorum. Bu başarılarınızın bir ömür boyu devam etmesini diliyorum.”

Konuşmanın ardından Vali Tutulmaz, 2021 YKS sonuçlarına göre Türkiye Genelinde ilk 1000’de yer alan öğrencileri tebrik ederek ödüllendirdi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi