Zonguldak’ta 2019-2020 eğitim öğretim yılı ilköğretim haftası kutlama programı kapsamında Kapuz İlköğretim Okulunda tören düzenlendi.

Törene Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yahya Irmak, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Milli Eğitim Müdür vekili Murat Kapıcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda öğrenciler şiirler okuyarak folklor gösterisi sundular.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür vekili Murat Kapıcı, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere başarılar dileyerek şunları söyledi:

“2019-2020 eğitim öğretim yılında ilimizde 461 okulumuzda, 4683 derslikte 7 bin civarında öğretmen kadromuz ve 99 bin 300 öğrencimizle eğitime başladık. Bakanlığımız bünyesinde öğlen yemekleri verilmek suretiyle taşımalı eğitimimiz ilimizde devam edecektir. Merkez ilçede temel eğitimde taşımalı yemek hizmetleri bugün itibariyle başlamıştır. Ortaöğretimde ise 16 Eylül'den itibaren taşımalı ve yemek hizmetleri verilmeye başlanacak. Bu kapsamda tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize yeni eğitim öğretim dönemimizde başarılar diliyorum.”

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, ise törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim-öğretim yılının başarılı geçmesini dileyerek, “Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimiz öğretmenleriyle başbaşa güzel çalışmalar yapacaklar. Çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe ve hayata hazırlayacağız. Donanımlı bir birey olarak da okullarımızdan uğurlamış olacağız” dedi.

Konuşmanın ardından Vali Bektaş, 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk ders zilini sembolik olarak çaldı ardından öğrenciler sınıflarına girdiler.

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi