Durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamak için bir araya gelerek “Safinaz’ın izdivacı” isimli tiyatro oyunu düzenleyecek olan muhtarlar Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret ettiler.

Zonguldak’ta kent merkezinde görev yapan Terakki Mahallesi Muhtarı Ferit Arslantürk, Dilaver Mahallesi Muhtarı Bülent Bektaş, Karaelmas Mahallesi Muhtarı Adem Biçer, Birlik Mahallesi Muhtarı Erdoğan Sivri ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, ihtiyaç sahibi çocukların okul ihtiyaçlarını karşılamak üzere başlattıkları kampanyaya destek veren Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret ederek “Safinaz’ın izdivacı” isimli tiyatro oyununa davet ettiler.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Okullarımızı Pazartesi günü açıyoruz. Muhtarlarımız sosyal faaliyetler kapsamında güzel bir etkinlik düşünmüşler. Hem kendi mahallelerinde durumu iyi olmayan ailelerin çocukları için hem de il merkezi genelindeki 19 mahallemizde durumu iyi olmayan çocuklara eğitim desteği vermek için kendileri de eski siyah önlük giyip işi güzelleştirerek renklendirdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz ve emeklerine sağlık diyoruz. Hayat böyle yapınca güzelleşiyor. İnsanlar çevrelerine bir şekilde faydalı olmanın yollarını arayınca ve bulunca her şey güzelleşiyor” dedi.

Siyah önlük giyerek Vali Bektaş’ı ziyaret eden muhtarların, “karnelerimizi alamadık o nedenle önlüklerimiz halen üzerimizde” esprisine Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş gülümseyerek, “Pazartesi günü okulları açıyoruz o zaman gelin karnelerinizi vereceğiz” dedi.

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi