Zonguldak’ta “24 Kasım Öğretmenler Günü” programı Mehmet Çelikel Lisesi öğretmenlerinin sunumuyla gerçekleştirildi.

Mehmet Çelikel Lisesi tarafından hazırlanan “24 Kasım Öğretmenler Günü” programı Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İHL konferans salonunda gerçekleştirildi.

Programa; Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Milli Eğitim Müdür vekili Murat Kapıcı, müdür yardımcıları ve şube müdürleri, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Eğitim İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, bazı daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Mehmet Çelikel Lisesi Müdürü İsmail Aşkar, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.

İl Milli Eğitim Müdür vekili Murat Kapıcı, ne mutlu öğretmenim, öğretmenim diyene diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam eti:

KAPICI: “ÖĞRETMENLER MİHENK TAŞIDIR”

“24 Kasım, Türk öğretmeninin şeref günü, öğretmene olan saygıyı yenileme, öğretmenin değerini anlama günüdür. Mutlu bir toplum olmanın, çağdaşlaşmanın, birikimlerin geçmişten geleceğe taşınmasının yolu şüphesiz ki eğitimden geçer. Milletlerin devamlılığı, geleceklerinin garanti altına alınması, ülkelerin kalkınması toplumların eğitime verdiği değerle doğrudan ilgilidir. Hepimiz biliyoruz ki eğitim olmazsa toplum kendi içinde ahenkli bir bütünlük göstermek yerine kalabalıklar yığınına dönüşür. İşte bu noktada öğretmenler mihenk taşıdır. Zaten Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu bağlamda ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diyerek bu görevi ve sorumluluğu değerli öğretmenlerimize vermiştir. Bu duygularla 24 Kasım Öğretmenler günümüzü canı gönülden kutluyorum.”

BEKTAŞ: “ÖĞRETMENLİK KUTSAL, ÖĞRETMENLERİMİZ DEĞERLİ”

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ise yaptığı konuşmada öğretmen ve eğitimin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“24 Kasım Öğretmenler günü vesilesiyle düzenlenen etkinlikte sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Öğretmenlik, eğitim, eğitim davamız ve çocuklarımız konusunda herkesin söyleyeceği bir sözü vardır. Öğretmenlik kutsaldır ne gibi? Annelik gibi. Ben annesini sevmeyeni görmedim, öğretmenini sevmeyeni de görmedim. Öğretmenlik dendiğine aklımıza öğrenciler yani çocuklarımız gelir. Çocuklarımız konu edildiğinde geleceğimizin teminatı diyoruz. Yani milletin, ülkemizin, devletin, bütün varlıklarımızın geleceğinin teminatı çocuklarımız oluyor. Bu çocuklar milletimizin, ülkemizin, devletimizin geleceğini sağlamaktan, temin etmekten sorumlu. İşte burada birileri devreye giriyor bunların adına da öğretmen diyoruz. Öğretmen ne yapmalı? Önce ülkemizi, milletimizi, devletimizi, bütün varlıklarımızı, maddi manevi bütün birikimlerimizi özümseyecek. Sonrada onları çocuklarımıza aktaracak ki milli varlıklarımız son bulmasın gelişerek devam etsin. Bunu öğretmenlerimizden bekliyoruz. Ama bunu sadece öğretmenlerimizden mi bekleyeceğiz? Hayır. Aynı zamanda anne, baba, toplum, sistem dolayısıyla herkes sorumludur. Ama öğretmenler özel olarak bu konuda görevli. Bu nedenle öğretmenlik gerçekten kutsal, öğretmenlerimiz değerli. Bu doğrultuda öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.”

Konuşmaların ardından emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri takdim edildi. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından Çelikel Lisesi Müdürü ve öğretmenlerinden oluşan koro ‘Gönül Telinden’ temalı müzik dinletisi sundu.

Program, adaylıkları kaldırılan öğretmenlerin yemin etmesinin ardından sona erdi.(Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi