Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü ‘Ustalar kursiyerlerle buluşuyor’ başlığı altında yorgan dikimi etkinliği düzenleyecek.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde 6 Mart Cuma günü saat 11.00’da yorgan dikimi etkinliği düzenleyecek olan Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü, Zonguldak halkını yorgan dikmeye davet etti.

Eskiden genç kızların çeyizlerini süsleyen geleneksel yün ve pamuk yorganların yerini sentetik malzemelerden üretilen fabrikasyon yorganların almasıyla yorgan ustalığının da unutulmaya yüz tutan mesleklerden biri haline geldiğini görüyoruz. İnsanlar hazır yorganları kullansalar bile yün ve pamuk yorganların sağlıklı olduğu da bir gerçek. Bu doğrultuda Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü, talep edilmesi durumunda yorgan dikimi kursu açmakta.

Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü, tarafından konu hakkında yapılan açıklamada: “Milli kültür değerlerimizin korunması, yaşatılması, yeni kuşaklara aktarılması, yaygınlaştırılması ve tanıtılması için 2020 yılının ikincisini gerçekleştireceğimiz “Ustalar kursiyerlerle buluşuyor” etkinliğimizde bu ay sizleri ustamız Fatma Taştüner ile 6 Mart 2020 Cuma günü saat 11.00’da Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde buluşturuyoruz. Ustamız vatandaşlarımızı yorgan dikimi konusunda bilgilendirecek ve mesleki incelikleri anlatacak. Yorgan dikimi mesleğini öğrenmek isteyen tüm halkımızı etkinliğimize davet ediyoruz” dendi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi