Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü il genelinde “Okulum Temiz” belgelendirme programı çalışmasına devam ediyor.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, okullarda hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme süreçlerinin tutarlı olması amacıyla sürdürülen “Okulum Temiz” programı kapsamında, il genelinde yüzde 75 oranında belgelendirmeleri tamamladıklarını belirtti.

Biz öğrencilerimizi özledik diyen Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, açıklamasına şöyle devam etti:

“OKULUM TEMİZ” PROGRAMI KAPSAMINDA İL GENELİNDE YÜZDE 75 BELGELENDİRME YAPILDI

“Okulum Temiz belgelendirme programı Milli Eğitim Bakanlığımız ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında belirlenen şartlarda okullardaki hijyen şartlarını belirleyen ve ne yapmamızı bizlere öğreten bir proje. İlimizde şuanda tüm okullarımız bu projeye başvurusunu yaptı. Yüzde 75 oranında belgelendirmeleri tamamladık. Her hafta artmaya da devam ediyor. Okulum Temiz belgelendirme programı çocuklarımızın daha hijyen ve sağlıklı ortamda eğitim-öğretim görmesi için bizlere yol haritası olmuştur. Arkadaşlarımız çok yoğun bir gayret gösteriyorlar. Köy okullarımızdan pansiyonlu okullarımız ve şehirlerimizdeki okullarımıza kadar her birinin standardını yerine getirmeye çalışıyorlar. Amacımız tüm okullarımızda öğrencilerimiz ve velilerimizin kafasındaki soru işaretlerini giderip okullarımız açıldığında da en güvenilen yerlerin okullar olduğunu bir kez daha ifade edip eğitim-öğretime devam etmek istiyoruz.

ÖĞRETMENLERİMİZ ÖĞRENCİLERİNİ ÖZLEDİ

Biz öğrencilerimizi özledik. Öğretmenlerimiz öğrencilerini özledi. Vatandaşlarımızdan da bu özlemi daha da artıracak eylemlerden kaçınmalarını, sosyal mesafeye dikkat etmelerini, maske ve mesafe kurallarına uymalarını istiyoruz. Çünkü eğitim ve öğretim okullarda güzel. Şuanda uzaktan eğitimde öğretmenlerimiz çok gayretle öğrencilerimize ulaşmaya çalışıyor ama yüz yüze eğitimin tadı hiçbir araç-gereçle olmuyor. O nedenle biz okullarımızın bir an önce açılabilmesi ve vaka sayılarının azalması için vatandaşlarımız ile velilerimizden destek bekliyoruz. Bu zorlu süreçte çok gayretli bir çalışma yürüten tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum. İnşallah sağlıklı ve güzel günlerde eğitim-öğretimimize devam edeceğiz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi