Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesine iade-i ziyarette bulundu.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun beraberinde İl Müdür yardımcıları Erdal Yılmaz ve Sadettin Dede ile birlikte Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, yönetimi ve üyelerini sendika binasında ziyaret etti.

Ziyarette ilk konuşmayı yağan Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, şunları söyledi:

ÖREN: “MÜDÜRÜMÜZ LİYAKATE ÖNEM VEREN BİR ANLAYIŞ GETİRDİ”

“Değerli İl Milli Eğitim Müdürümüz liyakate önem veren bir anlayışı getirdi. Birlikte çalışmayı ön plana çıkarttı. Özellikle mülakatlardaki tavır, listelerin açıklanması, okul müdürleri ile sendikalara ayrım yapmaksızın eşit davranması bizleri mutlu etti. Biz artık İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze gittiğimiz zaman sendika ayrımı hissetmiyoruz. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali Tosun Beye teşekkür ediyorum. Değerli müdürümüz bizleri ziyaret ederek onurlandırdı. Allah yar ve yardımcısı olun. İnşallah Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve akademik anlamda daha iyi yerlere gelir. Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi olarak her zaman müdürümüzün yanındayız. İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki ekip tecrübeli, insana değer veren, öğretmene önem veren bir anlayışa sahipler. Bu anlamda İl Milli Eğitim Müdür yardımcılarımızı da kutluyorum.”

TOSUN: “BİZ BİR AİLEYİZ”

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ise yaptığı konuşmada: “Başkanımızın süreç içerisinde göstermiş olduğu pozitif tutumundan dolayı teşekkür ediyorum. Biz bir aileyiz. O aile fertlerinin bir birine olan samimiyeti ve güveni bizleri başarıya götürecektir. Biz her öğretmenler odasına girdiğimizde şunu ifade ediyoruz; Öğretmenin bir düşüncesi, görüşü olmaması düşünülemez. Farklı düşüncelerden öğretmenlerimizin olması bizim için zenginliktir. Sadece tek konuya dikkat çekiyoruz; Biz öğretmeniz ve bize emanet edilen bir nesil var. Bu nesli yetiştirirken farklı görüşen, farklı sendikadan olduğumuzu bahane ederek birlikte çalışmamazlığı ortaya koyarsak yaptığımız işi layıkıyla yapmamış oluruz. Buda bize yakışmaz. İlk geldiğimiz günden itibaren gücümüzü öğretmenimizden, okul yöneticilerimizden, il ve ilçe yönetimlerimizden alacağımızı ifade etmiştik. O nedenle şuana kadar olan sinerji mutluluk verici.

TOSUN: “GÜZEL ÇALIŞMALARDA HEP BERABER OLACAĞIZ”

Cumhuriyetle beraber kurulmuş Zonguldak’ımızın eğitim alanında en iyiyi, en güzeli hak ettiğini ve bunu yapabilecekte insan kaynağına, tecrübeye sahip olduğumuzu ve hep birlikte birliktelikle hareket edersek çok kısa sürede bunların hissedilmeye başlayacağını söylemiştik. İnşallah güzel çalışmalarda hep beraber olacağız. Bu noktada sizlerin desteğine ihtiyacımızın olduğunu ifade etmek istiyorum. Herkesin işin ucundan tuttuğu bir sistemi arzu ediyoruz. Sendikalar ayrı, yönetimler ayrı bazı noktalarda birleşemediğimiz olur ama öğretmenlerimizin motivasyonunu, morali, başarıya giden yolda desteklenmesi, özlük hakları ve eğitimin kalitesinin artırılması noktasında tüm sendikalarımıza ihtiyacımız olduğunu ve birlik beraberlik içerisinde bu süreci yönetmek istediğimizi söyledik. Bu nedenle hiçbir sendika başkanı bizlere ulaşma noktasında sıkıntı yaşamayacağını, randevuya gerek olmadığını ifade etmek istiyorum” dedi. Haber: Şaban YILMAZ

Editör: Haber Merkezi