Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü iken Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Koordinasyon Biriminde görevlendirilen başarılı bürokrat Ali Tosun, şehir ve eğitim camiasının saygı ve sevgisini kazanarak uğurlandı.

23 Haziran 2020 tarihinde Yalova İl Milli Eğitim Müdürü iken Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Ali Tosun 15 ay gibi kısa sürede il genelinde eğitim ve öğretim adına önemli çalışmalar yaptı. İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları, Şube Müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler ve eğitim çalışanları ile uyum içinde çalışan, devletçi yapısıyla bakanlığının ve müdürlüğünün hak ve hukukunu her daim koruyan Tosun, Valilik binası önünden eğitim camiası ve vatandaşların saygı ve sevgisini kazanarak Ankara’da ki yeni görevine uğurlandı.

Göreve başlarken duamız görevden ayrılırken yüzümüzü önümüze eğmeden ayrılmaktı rabbim duamızı kabul etti diyerek veda konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, şunları söyledi:

ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN

“Bugün ayrılıyorsak içimiz çok ferah. Sizleri tanımaktan sizlerle beraber çalışmaktan mutluluk duydum. Emeğin, alın terinin başkenti olan Zonguldak ilimizde eğitim adına yapılabilecek ne varsa ekip olarak sahada olduk. Çocuklarımızın yüzündeki gülücükleri açtırmak için gayret verdik. Ben bu süreçte özellikle okul yöneticilerimize, il ve ilçe yöneticilerimize, öğretmenlerimize, çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Uzaktan eğitim sürecinde ilimizin ilk beş il arasına girmesini sağlayan değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten bir sinerji oluşmuş, yapılması gerekenler planlanmış ve bir yol haritası çizilmişti. Çok kısa oldu ama Allah devletimize zeval vermesin. Biz devletimizi Milli Eğitim Müdürü olduğumuz için sevmiyoruz biz devletimize, milletimize, bayrağımıza aşığız. Hangi görev olursa olsun, devletimiz bizi hangi görevde değerlendirmek istiyorsa bundan sonrada o görevleri yapacağız.

HERKESİN YAPTIĞI İŞLE BAŞARILI OLDUĞU BİR SİSTEMİ ORTAYA KOYDUK

Bu süreç içerisinde başta Sayın Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer, Bakan yardımcımız Sadri Şensoy, Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz, milletvekillerimiz, il Başkanımız, siyasi partilerimiz, sendikalarımızın değerli başkanları, üyeleri, sivil toplum örgütlerimiz, basınımızın temsilcilerine eğitim adına vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Devlete kırgınlığımız yok, küskünlüğümüz yok. Çocuklarımıza hizmet etme telaşası içerisinde gerek mimiklerimizde, gerek ifadelerimizde her hangi bir kırgınlık oluşmuşsa hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Bizden yana varsa hakkımız sonuna kadar helal olsun. 15 ay önce gelmeden önce böyle bir tablonun oluşacağını hiç düşünmüyordum. Dün akşamdan beri aldığımız dualar yaptığımız güzel çalışmaların emaresi olarak değerlendiriyorum. Dua alabilmek, yaptığı çalışmalarla hayırla yad edilmek her bürokrata nasip olmaz. Ben Yalova’dan ayrılırken, aynı duyguları yaşamıştım. Bugün de Zonguldak’tan ayrılırken, görevimi yapmanın vermiş olduğu mutlulukla çok rahat bir şekilde ayrılıyorum. Hepiniz Allah’a emanetsiniz. Yarenlik ettiniz, ekip arkadaşlığı yaptınız, bize emanet nesilleri en güzel şekilde yetiştirmek için gayret gösterdiniz. Oluşturmuş olduğumuz veliye dayalı yönetim sisteminde kimseyi ötekileştirmeden herkesin yaptığı işle başarılı sayılabileceği bir sistemi ortaya koyduk. Belki de en büyük kazanımımız budur. Bundan sonra da bunun devam edeceğini umut ediyorum, sizlere güveniyoruz.

MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ ZONGULDAK İÇİN BİR ŞANS

Sayın Bakanımız Zonguldak için gerçekten bir şans. Sayın Bakanımız ve bakan yardımcımız çalıştığımız süre içerisinde Zonguldak’ımıza ve bizlere çok destek oldular. İnşallah bu şansı Zonguldak’ımız iyi kullanır. Hem okullarımızın fiziki imkanlarının gelişmesi, donatılması hem de eğitim kalitesine katkı vermek adına sayın bakanımızın şans olduğunu düşünüyorum. Yeni gelen müdürümüze başarılar deliyorum.”

Konuşmanın ardından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Saadettin Dede, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Koordinasyon Biriminde görevlendirilen Ali Tosun’a çiçek takdim etti ardından kendisini uğurlamaya gelen milli eğitim camiasıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi