Karaelmas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Eski adıyla Ticaret Lisesi) 2021-2022 Eğitim-öğretim yılı Mezuniyet töreni Okul Bahçesinde gerçekleşti.

Törene Okul Müdür vekili Şenol Kadem, Okul Öğretmen ve eğitim emekçilerinin yanı sıra, Ticaret Lisesi eski Mezunlar Derneği Başkanı Dilek Demirel, önceki Başkan Hikmet Hacıabdurrahmanoğlu, Okul Aile Birliği Başkanı İsmail Çelik, ZOTEV (Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Vakfı) Genel Sekreteri Bahaddin Arı, Yönetim Kurulu Üyesi Celal Akyol, Yayla Mahalle Muhtarı Ali Rıza Nazikoğlu, Çok sayıda Öğrenci velileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını Karaelmas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür vekili Şenol Kadam yaptığı konuşmada özetle şu ifadelere yer verdi:
“Bugünün haklı gururunu yaşayan kalpleri heyecanla çarpan siz velilerimizi, öğrencilerimizi ve yakınlarını tebrik ediyorum .Değerli velilerimiz emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı, bir ebeveyn olarak bütün idarecilerim, öğretmenlerim, personelim ile hizmet ederek onların daha kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, görgülü yaşamı seven yaşatmayı görev bilen sevgi dolu bireyler olarak, sizlere büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde tekrar takdim ediyorum. Saygıdeğer misafirler okulumuz, 280 öğrencisiyle 1942 yılından beri Zonguldak’ın en güçlü kurumudur. Bugünün bizlere yakışır bir şekilde hepimizin anılarında yer almasını temenni ediyorum. Kıymetli vakitlerinizi ayırarak bu özel günde bizleri yalnız bırakmadığınız ve onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerimize hayatlarında başarılar diliyorum”

Daha sonra kürsüye gelen Ticaret Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Dilek Demirel törende yaptığı konuşmada, özetle şunları dile getirdi:

“Bu güzel bitişin istediğiniz yeni güzelliklere başlangıç olmasını temenni ediyoruz, Ülkemizin geleceği olan siz değerli gençlerimizin bundan sonraki her başarısı hepimizin gururu olacaktır. İnanıyoruz ki; sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Bilim ve teknolojik gelişmeleri izleyecek, o gelişmeleri öğrenerek milletimizin değerli evlatlarına hizmet olarak sunacaksınız. Sizleri mezun olan binlerce Ticaret ve Meslek Lisesi mezunlarının arasına yollarken sizlerin de biz eski mezunlar gibi okulumuzu ve eğitimcilerimizi unutmamasını temenni ediyor, bundan sonraki yaşantınızda sizlere başarı dileklerimizi sunarken, ihtiyaç duyduğunuzda okulumuzun sizlere her zaman açık olduğunu unutmamanızı rica ediyorum”

Konuşmaların ardından, sancak devir teslim töreni ve okul marşı okunduktan sonra kepler havaya fırlatıldı. Okul bahçesinde gerçekleşen tören öğrencilerin, ailelerin coşkulu kutlamalarıyla son buldu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi