İlimizin gözde kurumlarından Sınav Koleji, TOBB Üniversitesi sürekli eğitim merkezin de görev yapan Tavukçuoğlu Eğitim Danışmanlık firmasının sahibi kişisel gelişim uzmanı DR. Cengiz Tavukçuoğlu’nu velilere ve öğrencilere sunum yapmak üzere ilimize davet etti.

Sunumun birinci bölümünde “başarmak senin de hakkın” konulu bir sunum yapan Cengiz Tavukçuoğlu öğrencilere nasıl başarılı olunabileceğinin yollarını anlatırken aynı zamanda öğrencilerle interaktif bir şekilde iletişim kurarak onların sunumlarını dinledi, çözüm yolları önerdi. Slaytlar ve videolar eşliğinde yapılan sunumdan çok büyük keyif alan öğrenciler programdan sonra öğrencilerin sohbet etmek istemesi ve fotoğraf çektirme istemesi üzerine Cengiz Tavukçuoğlu sahneden inmekten zorlandı.

Seminerin 18:30 da yapılan ikinci oturumunda “Dijital çağda veli olmak” başlığı ile velilere seslenen Cengiz Tavukçuoğlu X.Y.Z kuşak devrinin bittiğini öğrenim çağındaki çocukların artık C kuşağı olarak literatürde tanımlandığını bu çağın sorunlarının ve sorumluluklarının çok farklı olduğunu ifade etti. Bu kuşakla iletişimin nasıl kurulması gerektiğini velilere açıkladı. Bu kuşağın C kuşağı olarak adlandırılmasının sebebini bu kuşağın biten alışkanlıkların ve davranışlarının İngilizcedeki karşılığının C harfi ile başladığını bu yüzden bu kuşağın C kuşağı olarak adlandırıldığını söyledi. Bu kuşağın en önemli özelliğinin sürekli Connect olması ve hız olduğunun altını çizen Dr. Cengiz Tavukçuoğlu bu kuşakla iletişimde ayrı bir dil kullanılması gerektiğini slaytlar ve videolar eşliğinde anlattı. Velilerin yaşadığı iletişim sorunlarını da dinleyen konuşmacı çözüm yollarını masaya yatırarak velilere yol gösterdi. Konferansın sonunda veliler çok memnun kaldıklarını belirterek Dr. Cengiz Tavukçuoğlu ve Sınav koleji yönetimine teşekkür ettiler. Bu çalışmaların tekrarını istediler. Sınav koleji genel müdürü Halil Vecdi Ilgın yaptığı konuşmada öğrenci ve veli seminerlerinin belli bir takvime bağlı olarak yıl boyunca devam edeceğini belirtti. Vali yardımcısı Yıldırım Uçar ZBBÜ Rektör yardımcısı Hakan Kutoğlu Zonguldak TSO genel sekreteri Muharrem Sarıkaya’nın da davetli olarak katıldığı seminer, öğrencilerin Dr. Cengiz Tavukçuoğlu’na çiçek verilmesiyle sona erdi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi