2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Zonguldak Okuyor kitap okuma projesi ödüllü kitap okuma yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.

2020-2021 eğitim öğretim yılı Zonguldak okuyor kitap okuma projesi ödüllü kitap okuma yarışmasında dereceye giren 50 öğrenci ile 4 veliye Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi.

Zonguldak Öğretmenevinde düzenlenen programa Vali Mustafa tutulmaz, Rektör Mustafa Çufalı, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende projenin tanıtım videosunun izlenmesi ve müzik dinletisinin ardından programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, kategoriler kapsamında 50 öğrenci ve 4 veliye toplamda 21 bin lira ödül verildiğini belirtti.

Kitap okumanın önemine değinerek dereceye giren öğrencileri kutlayan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, konuşmasına şöyle devam etti: "Okuyan geleceğimizi kuracak olan gençlerimiz daha iyi düşünecek, hayal edecek ve ülkemizi daha ileriye taşıyacaktır. Okumayan insan hayal kuramaz. Okumak insanın ufkunu açar. Okumayan toplum ezberci toplum haline gelir.”

Konuşmaların ardından 61 kişiden oluşan Zonguldak Okuyor Komisyonun belirlediği 5’er kitabı okuyup merkezi sınava katılan ve merkezi sınavda 100 seçmeli soruları cevaplayarak dereceye giren 1. 2. ve 3.’lere ödülleri verildi.

2020-2021 Eğitim- Öğretim yılında 32.943 kişi kitap okuma yarışmasına katıldı 54 kişi 3. Kitap Okuma Yarışmasında ödül almaya hak kazandı.

20 kişi 1.’lik ödülü 500 TL.,  15 kişi 2.’lik ödülü 400 TL. ve 19 kişi 3.’lük ödülü 300 TL. ödülü almaya hak kazandı.

Törende, Vali Mustafa tutulmaz, BEÜ Rektörü Mustafa Çufalı, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun dereceye giren öğrencilere hediye çeki ile belgelerini verdiler. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi