2021 Uluslararası Okuma Becerilerinde Gelişim Araştırması PIRLS (Progress in İnternational Reading Literacy Study) kapsamında Zonguldak'ı temsil eden okullar Alaplı Atatürk İlkokulu ve Kilimli 100.Yıl İlkokulundaki PIRLS nihai uygulama süreci tamamlandı.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Uluslararası Okuma Becerilerinde Gelişim Araştırması (PIRLS), Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu (IEA) tarafından üye ve diğer katılımcı ülkelerde beş yıllık dönemler halinde 4. sınıf öğrencilerine uygulanan bir tarama araştırması olduğunu, PIRLS araştırması, ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin farklı metin türlerine göre okuduğunu anlama becerilerini ve okuma alışkanlıklarını ortaya koymayı hedeflediğini, Ülkemiz PIRLS araştırmasına sadece 2001 yılında katıldığını, bu yıl  2021 yılında beşinci döngüsü yapıldığını, PIRLS 2021 araştırmasına ülkemizin 20 yıl aradan sonra tekrar katıldığını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, PIRLS 2021 araştırmasına 50’den fazla ülke katıldığını, Ülkemizde PIRLS 2021 uygulamasının 48 ilimizde 192 okulda yaklaşık 7000 öğrencinin katılımı ile gerçekleştiğini İlimiz Zonguldak’ta da iki okulumuz  Alaplı Atatürk İlkokulu ve Kilimli 100.Yıl İlkokulundaki 4.sınıflarımızdan birer şubeden toplam  85 öğrencinin katılımı ile 15 ve 16 Haziran tarihlerinde üç oturum şeklinde gerçekleşerek  hem ilimiz Zonguldak’ı hem de Ülkemizi başarılı şekilde temsil ettiklerini ifade ederek; uygulama sürecinde görev alan, rehberlik yapan  okul yönetimlerine, sınıf öğretmenlerine, okul kadrolarına, Ölçme Değerlendirme Merkezi ekip üyelerine, öğrenci velilerine, uygulamaya dahil olarak İlimizi ve Ülkemizi  temsil eden öğrencilere teşekkür etti.

PIRLS 2021 uygulamasının sonuçlarının IEA tarafından 2022 yılında açıklanacağını, sonuçlara http://[email protected] internet adresinden ulaşabileceğini, Ülkemize ait ulusal raporunda  aynı tarihlerde açıklanacağını belirtildi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi