Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, Bilim Kurulu’nun dün aldığı karara göre okul öncesi ve ilkokul öğretmenlerinin aşı programının başlatıldığını söyledi.

Ancak bu kademelerde görev yapan rehber öğretmenler, memur, hizmetli ve idarecilerin de programa dahil edilmesi elzemdir diyen Ören, “Aynı ortamda birlikte görev yapan çalışanların kapsam dışı bırakılması büyük bir eksiklik olmuştur. Sağlık Bakanlığı’nın bu eksikliği derhal gidermesi gerekmektedir. Öte yandan tüm kademeler itibariyle yüz yüze eğitimi sürdürebilmemiz için istisnasız bütün eğitim çalışanlarının hızlı şekilde aşılanması çok önem arz etmektedir” dedi.

Yaptıkları araştırmaya göre Zonguldak il genelinde 100’ün üzerinde öğretmen 20’ye yakın personelin Covid’le mücadele ettiğini belirten Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, açıklamasına şöyle devam etti:

AŞILAMAYA İLKOKULLARDAN BAŞLANDI

“Bilindiği üzere Covid sayısı ülkemizde arttık maksimum seviyelere ulaştı ve 55 bin civarına geldi. İlimizde tehlike arz eden 58 ilden bir tanesi. Hemen hemen her gün Covid'li bir eşimizi, dostumuzu, öğretmen arkadaşımızı, komşumuzu duyuyoruz. Dolayısıyla artık iyice köşeye sıkıştık. Bu anlamda bakanlıktan bir haber geldi öğretmen arkadaşlarımızı artık aşılamaya başladılar. Aşılamaya bakan beyin açıklaması doğrultusunda sürekli açık olan ilkokullardan başlandı. Bu çalışmayı Milli Eğitim Bakanlığı yürütmüyor Sağlık Bakanlığı yürütüyor. Burada eksiklerimiz var. Okullar kalabalık ortamların olduğu ve öğretmen ile öğrencilerin iç içe olduğu yerler. Dolayısıyla aşılamaya ilkokuldan mı başlayalım ortaokuldan mı yoksa liseden mi şeklinde değil bütün okullarda başlanmalıdır. Ayrıca bazı okullarda öğretmenler aşılanıyor okul müdürü, müdür yardımcısı aşılanmıyor bu da doğru bir yaklaşım değildir.

İL GENELİNDE YÜZ’ÜN ÜZERİNDE ÖĞRETMEN COVİD’LE MÜCADELE EDİYOR

Yaptığımız araştırmaya göre Zonguldak il genelinde 100’ün üzerinde öğretmen 20’ye yakında okullarda çalışan personel Covid’le mücadele ediyor. Şuanda bir müdürümüz yoğun bakımda, bir müdürümüz yeni çıktı, bir müdürümüzde Covid’le mücadele halinde. Bu nedenle öğretmenlerin aşılanması yerinde ancak geç kalınmış bir adımdır. Şimdiye kadar öğretmenlerin aşı işinin 65 yaşlarla birlikte bitirilmesi gerekirdi. Gecikmiş de olsa bunu olumlu bir adım olarak görüyoruz. Öğretmenlerimizin hayatı ucuz değildir. Öğretmen devletin çok ciddi ekonomik ve manevi bedeller ödeyerek yetiştirdiği bir meslek dalıdır. Dolayısıyla öğretmene kıymet verilmesi gerekir ancak şimdiye kadar bu kıymeti gördük dersek doğru söylemiş olmayız. Ben aşının tüm eğitim çalışanlarına, öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum ve biran önce tüm eğitim çalışanlarının ve öğretmenlerin aşılanmasını talep ediyorum. Umarım bu salgından hep birlikte kurtuluruz ve sağlı bir topluma kavuşuruz. Okulların açık olduğu günleri özledik.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi