Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, tüm öğretmen ve eğitim çalışanları için aşı randevularının açılmasından memnun olduklarını söyledi.

40 yaş ve üzeri vatandaşlar için aşılamanın başlamasının önemli olduğunu belirten Ören, “Toplumumuzda aşılama 40’lı yaşlara kadar indi. Toplumumuzdaki aşılanma ve bulaşın en az seviyeye indirilmesiyle beraber eğitim paydaşlarının da bu iyileşmeden payını alması sevindirici bir gelişme. Bu çabanın 2021-2022 eğitim öğretim yılına katkısı olacağını düşünüyorum” dedi.

Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

ÖĞRENCİLERİMİZİN SAĞLIĞINDAN ÖDÜN VERİLEMEZ

“Toplumumuzun, bizlerin olmazsa olmazı öğrencilerimizin sağlığı ve bundan ödün verilemez. Dolayısıyla tüm öğretmenler ve eğitim çalışanları için aşı randevularının açılmasından memnunuz. Ancak insan şunu da söylemekten geçemiyor; Keşke bu çabaları birkaç ay önceye alsaydık ta eğitim öğretimde öğrencilerimize yüz yüze eğitim verebilseydik. 18 Haziran tarihinde öğrencilerimiz karne alacaklar dolayısıyla öğrencilerin çoğu okula gitmiyor. Şuan yüz yüze eğitimde yüzde 70 civarında devamsızlık söz konusu. Aşının bu zamana denk getirilmesinin 2020-2021 eğitim öğretim dönemine bir faydası yok.

AŞILAMANIN 2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA KATKISI OLACAK

Toplumumuzda aşılama 40’lı yaşlara kadar indi. Toplumumuzdaki aşılanma ve bulaşın en az seviyeye indirilmesiyle beraber eğitim paydaşlarının da bu iyileşmeden payını alması sevindirici bir gelişme. Bu çabanın 2021-2022 eğitim öğretim yılına katkısı olacağını düşünüyorum. Yaklaşık bir buçuk iki yıldır eğitim öğretimde boşluğumuz oldu. Öğrencilerimiz bu dönemde ciddi sıkıntılar yaşadı. Yaşları ve alacakları eğitim gereği pek çok şeyden geri kaldılar. Her ne kadar canlı eğitim devam etse de yüzde yüz tamamlayıcı eğitim aldıklarını söylemek bence gerçekçi olmaz. Bu nedenle eğitim anlamında kaybımız büyük. İnşallah yeni eğitim öğretim dönemimizde öğrenci ve öğretmenlerimizle beraber tekrar eski günlerde olduğu gibi okulları şenlendiririz. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

YAZ DÖNEMİNİ İYİ DEĞERLENDİRMEK LAZIM

Ayrıca yaz dönemini iyi değerlendirmek lazım. Yaz sezonu geldiği zaman bütün tayinler yapılır, görevlendirmeler yapılır, okulların müdür ve müdür yardımcısı belli olur. Ama bizde öyle olmuyor. Yaz tatili ile 3 ayı yok sayıyoruz, herkes tatile giriyor mental olarak ta tatile giriyoruz. Yöneticide tatile giriyor, bakanda tatile giriyor Eylül gibi bizim eğitim öğretimimiz var diyoruz. Sonrasında müdür, müdür yardımcısı atamaları, norm fazlası atamaları, öğretmen atamaları derken eğitimi hallaç pamuğuna çeviriyoruz. Üç aylık arada öğretmen tayini, yer değiştirmeleri, norm fazlaları, müdür ve müdür yardımcısı atamaları yapılmalı diye düşünüyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi