Eğitim- Bir-Sen Zonguldak Şubesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı öncesinde ilçe yönetim kurullarıyla bir araya gelerek yeni eğitim-öğretim yılı ve gündemdeki konularla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar toplantıyla ilgili açıklamasında şu hususlara yer verdi:

BÜYÜK ZAFERLER YAŞADIĞIMIZ BİR HAFTA

“Eğitim-Bir-Sen Zonguldak il ve ilçe yönetim kurulları olarak yaptığımız toplantıda hem genel hem de yerel sorunları görüşme fırsatı bulduk. Öncelikle resmî olarak 1 Eylül’de başlayacak olan yeni öğretim-yılımızın hayırlı olmasını diliyor; idarecilerimize, öğretmenlerimize ve tüm eğitim çalışanlarımıza başarılar diliyorum. Bu vesileyle Anadolu'yu bize vatan kılan Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümünü, ebediyete kadar da vatanımız olarak kalacağının işaretini veren Büyük Taarruz'un 100. yıl dönümünü kutluyorum. Aziz şehitlerimizin ruhları şâd, mekanları cennet olsun.

EĞİTİMİN ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARI VAR

Okullar açılmadan önce okullarımızın yıllardır bekleyen kronik sorunları gözden geçirilmeli ve çözüm için güçlü adımlar atılmalıdır. Genel bir memnuniyet için; eğitime hazırlık ödeneği, banka promosyonları, vergi matrahları, öğretmenlik kariyer basamakları, okulların güvenlik ve temizlik personeli gibi hususlarda hükümetin acilen harekete geçmesini, eğitimin niteliğini arttıracak atılımlar yapmasını, Bakanlığın okullarımızı yeni baştan ve empati yaparak değerlendirmesini bekliyoruz. Pek çok konuda çözüm önerisi sunduğumuz eğitimin kronik sorunlarını kökten çözecek büyük adımlar bekliyoruz. İlimiz genelinde eğitim eksiklerinin hızlıca tespit edilip sahanın talepleri göz önünde bulundurularak çözüm getirilmesini bekliyoruz. Okullarımızın yalnız bırakılmaması öncelikli talebimizdir.

UZMAN VE BAŞÖĞRETMENLİK KARMAŞASI BİR AN ÖNCE GİDERİLMELİDİR

Yaz boyunca öğretmenlerimizin üzerine bir karabasan gibi çöken uzman ve başöğretmenlik sürecinin konunun paydaşlarıyla yeniden değerlendirilmesini, Eğitim-Bir-Sen olarak dillendirdiğimiz “Çalışmışlık süresine bağlı bir sistem yeterlidir. Sınav iptal edilmeli ve 10-20 yıl şartı 8-12 yıla çekilmeli.” görüşümüzün konu için en makul çözüm olduğu fikrini bir kere daha yineliyoruz.

PROMOSYON SÖZLEŞMELERİ GÜNCELLENMELİDİR

Bilindiği üzere il genelinde promosyon sözleşmelerinin güncellenmesi için başvuruda bulunduk. Bu yılın ilk ayında geçen yılın ilk altı ayına göre kârları %400 artan bankalar, haklı talebimizin gereğini yapmalıdır. İdare bugün pek çok ilde örneği görüldüğü şekilde gerekirse sözleşmeleri tek taraflı feshedebilmelidir.

EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ GÜNCELLENMELİ VE KAPSAMI GENİŞLETİLMELİDİR

Bugünün şartlarında eğitime hazırlık ödeneği erimiş, bir karşılığı kalmamıştır. Söz konusu ödenek bir maaş tutarında olmalı ve bütün eğitim çalışanlarına verilmelidir.

ŞEHRİMİZİN DİNAMİKLERİNE GÜVENİYORUZ

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Zonguldak’taki okullaşma oranlarıyla ilgili bir açıklama yapmış ve tesisleşme anlamında ilimizde güzel şeyler olduğuna dikkat çekmiştik. Bu anlamda onarım kararı çıkan yüz altmış okulumuzla ilgili kararı çok önemsediğimizi belirtiyor, süreçte emeği geçen Milletvekillerimize, Sayın Valimize, İl Müdürümüze teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yıkım onarım kararı çıkan Kız Meslek Lisemiz, Yayla Ortaokulumuz, İmam Hatip Lisemiz ve diğer okullarımızla ilgili tüm paydaşların katılımıyla kararlar alınmasını da bekliyoruz. Eğitimde çoğulculuğa inanıyor, bu şehrin dinamiklerine de güveniyoruz.

EĞİTİM BİR-SEN OLARAK OKUL VE KURUMLARIMIZIN YANINDAYIZ

Eğitim-Bir-Sen teşkilatları olarak okul ve kurumlarımızın yanında olmaya, onların sorunlarını dillendirmeye, çözüm aramaya devam edeceğiz. Bizi bugünlere getiren sahanın sesi olmamızdır. Aynı şevk ve heyecanla katkı sunmaya devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi