2019-2020 eğitim öğretim yılı kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak’ta da ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrencilerin okula uyum süreci başladı.

Milli Eğitim Bakanlığının geçiş dönemlerinde bulunan öğrencilerin okula kaynaştırılmasını sağlamak amacıyla başlattığı uyum süreci kapsamında ortaokula geçen 5. sınıf öğrencileri için 2019-2020 eğitim öğretim yılı başladı.

5. sınıf öğrencilerimiz için uyum süreci başladı diyen Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürü Hakan Acar, tüm öğrencilere başarı dileğinde bulunarak şunları söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu olarak 2019-2020 eğitim öğretim dönemine öğrencilerimiz ve velilerimizin huzurunda başladık. Bakanlığımızın emirleri gereği uyum süreci 5. sınıflarda başladı. Eylül ayının 9’unda da normal eğitim ve öğretim dönemine başlayacağız. Bu sene eğitim öğretimde yeni uygulamalar var. Bu doğrultuda 15 gün ara tatilden ayrı ara tatiller olacak. Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu olarak 5. sınıflarımıza 250 civarında öğrencimizi kayıt ettik. Şuan itibariyle ortaokullar arasında Zonguldak Merkezde 1200 civarında öğrencisi olan ve normal eğitim yapan tek ortaokuluz. Öğrencilerimiz ve velilerimizin oldukça talep gösterdiği bir ortaokuluz. Bizde okul idaremiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin destekleriyle birlikte 2023 hedeflerine hızlı adımlarla ilerliyoruz. Bakanlığımızın ortaya koymuş olduğu tasarım beceri atölyelerini hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. 4 tane beceri atölyemizi oluşturduk kodlama eğitimimiz hızlı bir şekilde devam ediyor, resim ve müzik atölyelerimiz var, drama atölyesi oluşturacağız. Öğrencilerimizin geleceğe daha parlak ve daha gülen yüzlerle bakması için biz elimizden geleni yapıyoruz” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi