Memur-Sen Konfederasyonu Zonguldak İl Başkanı Kamuran Aşkar, pandemiden kaynaklanan sorunların okullarda artarak devam ettiğini söyledi.

Aşı olmayan öğretmen ve eğitim çalışanlarına getirilen PCR testi zorunluluğunu da değerlendiren Aşkar, “Aşı olmak kadar aşı olmamakta en temel insan hakkıdır. Aşı olmak istemeyen arkadaşlarımızın ikna edilerek aşı yaptırması gerekiyor aksi takdirde para cezasıyla, dayatmayla, zorlamayla, PCR testiyle aşıya zorlanmasını çok doğru bulmuyoruz” dedi.

Okullardaki temizlik görevlileri eksikliğine de değinen Memur-Sen Konfederasyonu Zonguldak İl Başkanı Kamuran Aşkar, konuşmasına şöyle devam etti.

OKULLARDA TEMİZLİK GÖREVLİSİ SIKINTISI VAR

“2021-2022 eğitim öğretim yılı ilimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Gönlümüz isterdi ki yeni eğitim öğretim yılı açılırken sıkıntıların olmadığı, pandeminin sona erdiği bir yıl olsun. Ama maalesef pandemiden kaynaklanan sorunlar okullarımızda artarak devam ediyor. Bir yandan kovid ile ilgili rakamlara baktığımızda artış gösterdiği bir yandan da yüz yüze eğitimin sıkıntılarla devam ettiği bir döneme girdik. Bakıldığında en büyük sıkıntı ne gözüküyor dendiğinde; Bir yandan okulları açtık ama diğer yandan hemen hemen bütün okullarımızda temizlik görevlisi sıkıntısı var. Kovid ile mücadelede en temel unsurun temizlik olduğunu düşündüğümüzde bakanlığımız halen okullarımızın temizlik görevlisi ihtiyacını gidermedi, İŞKUR üzerinden alınacak arkadaşlarımızın geçtiğimiz yılla kıyasladığımızda üçte bir oranında azaltılarak alınacak. Üçte bir oranında rakamı azaltırken okulların açılalı bir haftayı geçti halen işlemlerin yapılmadığını, çalışanların alınmasının 2-3 haftayı bulacağını düşündüğümüzde okullardaki sıkıntının had safhaya ulaştığını görüyoruz. Buradan ilgililere sesleniyoruz; Biran önce okullarda temizlik görevlisi ihtiyacının giderilmesi noktasında sürecin hızlanması gerekmekte.

DOĞRU VE MANTIKLI OLAN AŞIMIZI OLMAMIZDIR

İlimizde aşı olan öğretmen ve eğitim çalışanı oranına baktığımızda yüzde 95’lere yakın bir oran var ancak yüzde 5 civarında arkadaşlarımızda maalesef aşı olmamış. Biz sendika olarak defalarca söyledik yine söylüyorum; Bizim temel görüşümüz aşı olmak isteyen eğitim çalışanlarının biran önce aşısını yaptırması. Ama aşı olmak kadar aşı olmamakta en temel insan hakkıdır. Aşı olmak istemeyen arkadaşlarımızın ikna edilerek aşı yaptırması gerekiyor aksi takdirde para cezasıyla, dayatmayla, zorlamayla, PCR testiyle aşıya zorlanmasını çok doğru bulmuyoruz. Sağlık Bakanımızın kendisi aşıların orta ve uzun vadede yan etkilerinin bilinmediğini söylerken, diğer taraftan birçok öğretmen arkadaşımız yerli aşı dediğimiz Turkovac aşısını beklerken şuanda bu kargaşa okullarımızda bir belirsizlik oluşturmakta ve buda okullardaki eğitim öğretimi olumsuz yönde etkilemektedir. Doğru ve mantıklı olan aşımızı olmamızdır ama aşı olmayan arkadaşların kararlarına saygı duyarak ikna etmek için yerli aşı sürecini hızlandıralım. Sorunların az olduğu, sağlık sıkıntılarının yaşanmadığı, okulların kapanma sıkıntısının olmadığı bir yıl diliyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi