Korona virüsü sebebiyle ilk dönemin bir kısmı uzaktan eğitimle geçen 2020-2021 eğitim öğretim döneminin ikinci kısmı gerekli tedbirler alınarak başlayacak.

Öğretmenlerin okullarını ve öğrencilerini özlediklerini belirten Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, “Gerekli tedbirler alınarak her kademede okullarımızın açılmasını önemsiyoruz” dedi.

Her işin başı sağlık ama eğitim olmazsa olmazımızdır diyen Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, açıklamasına şöyle devam etti:

BİR NESLİN EĞİTİM AÇIKLARINI TELAFİ ETMEK KOLAY DEĞİL

“Yaklaşık bir yıldan beri devam eden pandemi sürecinde öğretmenlerimiz okullarından ve öğrencilerinden uzak kaldılar. Biz eğitimciler olarak öğrencinin olmadığı uzaktan eğitimin verimli olduğuna biz çok fazla inanmıyoruz. Öğretmen arkadaşlarımız öğrencilerini ve okullarını ciddi manada özlediler. Her işin başı sağlık ama eğitim olmazsa olmazımızdır. Bu süreçle ilgili Eğitim Bir-Sen olarak her zaman söylediğimiz bir ifade var; Gerekli önlemler alınmak şartıyla yüz yüze eğitime mutlaka başlanmalı. Çünkü yaklaşık bir yıllık eğitimden uzak kalan bir neslin eğitim açıklarını telafi etmek çok kolay değil. Bu kapsamda bakanlar kurulunun ardından cumhurbaşkanımızın okulların ikinci dönemi ile ilgili yaptığı açıklamayı memnuniyetle karşıladık. 15 Şubat itibariyle köy okullarından başlanarak 1 Marttan itibaren 8 ve 12. sınıflar dahil olmak üzere ilkokulların kısmi dönüşümle haftanın 2 günü ve seyrekleştirilmiş sınıflarla eğitime başlamasını çok önemsiyoruz ama yeterli bulmuyoruz.

ÖĞRETMENLER İSTEĞE BAĞLI AŞILANMALI

Hiç zaman kaybetmeden biran önce öğretmen arkadaşlarımızın isteğe bağlı olarak aşılamalarının yapılıp gerekli tedbirler alınarak eğitimin bütün kademelerinde eğitim öğretime biran önce başlanmalı. Örgün eğitimle beraber okullarımız öğrencileriyle, öğretmenlerimiz öğrencileriyle buluşmalı. Yaklaşık bir yılda kaybettiğimiz bu süreci telafi etmek içinde hızlandırılmış programla beraber gerekli tedbirleri alarak eğitim öğretimin yeniden başlamasını önemli buluyoruz.

OKULLARIN AÇILMASINI ÖNEMSİYORUZ

Bu süreçte evde kalan öğrencilerimizin çok yorulduğunu ama öğrencilerinden ayrı kalan öğretmenlerimizin çok daha fazla yorulduğunu belirtmek isterim. Bazı toplumlarda yanlış yönlendirmelerle “öğretmen ne yapıyor” gibi algılarında çok yersiz olduğunu belirtmek isterim. Emin olun ki öğretmen arkadaşlarımız yüz yüze eğitim döneminde sarf ettikleri efordan çok daha fazlasını sarf etmek zorunda kalıyorlar. Yüz yüze olmayan uzaktan eğitimde öğrenciyi aktif tutmak, öğretimi canlı tutabilmek çok daha zordur. Biz öğretmenler olarak artık okullarımızı ve öğrencilerimizi özledik. Gerekli tedbirler alınarak her kademede okullarımızın açılmasını önemsiyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi