Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, millet mektepleri başöğretmenliğini kabul buyurduğu 24 Kasım Öğretmenler Günü Zonguldak’ta törenle kutlandı.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğünce valilik binası önünde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü töreni çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi, 2019-2020 eğitim öğretim yılı sonunda emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin takdimi ve adaylıkları kaldırılan öğretmenlerin yemin merasimi ile sona erdi.

Törene Zonguldak Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, şunları söyledi:

TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN ANLAMLI GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

“Kalemi kılıçtan üstün tutan, fikir pazarında ilim satan, geçmiş ile gelecek arasında köprü vazifesi üstlenen nesillerimizin emanet edildiği, geleceğimizin mimarı, cumhuriyetimizin vefakar kahramanları kıymetli öğretmen arkadaşlarım; Cumhuriyetimizin kurucusu, ülkemizin Başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında millet mektepleri başöğretmenliğini kabul etmesinden dolayı 1981 yılından buyana kutlanmakta olan öğretmenler gününü kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. Bu vesile ile bütün öğretmen arkadaşlarımın bu anlamlı gününü en samimi duygularımla kutluyorum.

ÖĞRETMENLERİMİZİN EMEKLERİ ASLA İNKAR EDİLEMEZ

Ülkemizin içinden geçtiği pandemi süreci halen devam ediyorken hepimiz biliyoruz ki öğretmenlerimize oldukça fazla sorumluluk yüklenmekte, onlarda bu mesleğin verdiği aşkla tüm zorluklara rağmen işlerini en iyi şekilde yapma gayreti içerisindedirler. Bu zor dönemde kimi öğretmenlerimiz internet için kırsal kesimde, köylerde, dağ başlarında çalışırken kimi öğretmenlerimiz kasaba meydanlarında en uygun zaman ve mekanda yavrularımıza eğitim vermeye çalışmaktadır. Değerli öğretmenlerimizin emekleri asla inkar edilemez. Öğretmenlerimiz dün ve bugün olduğu gibi yarında geleceğin mimarı olmaya devam edecektir. Öğretmenlik bitmeyen bir sevda, karşılık beklemeksizin verilen emek, vatanını, milletini kendinden önce düşünmek, hiç tanımadığın bir hayatın güzelleşmesi için çalışmak ve bir çocuğun gülümsemesiyle mutlu olmaktır. Öğretmenlerimizin eserleri ne taş, ne demir, ne bina, ne de yoldur. İnsandır. Yaratılanların en önemlisi, en güzelidir. Bugün emek verdiğiniz öğrencilerinizin aydınlık yarınları, sizleri mutlu edebilir.

ÖĞRETMENLERİMİZE GÜVENİMİZ TAMDIR

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, “Öğretmenler; Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” sözüyle siz öğretmenlerimize yıllar öncesinden mesaj gönderiyor. Geçmişin bilgi birikimini çağın bilgisiyle harmanlayarak istikbalimiz olan çocuklarımızın istifadesine sunan; inanmayı, başarmayı, ahlaklı olmayı ve insana dair bütün erdemleri azim ve fedakârlıkla öğretme çabası gösteren siz öğretmenlerimize güvenimiz tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere yol gösteren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.”

Konuşmanın ardından 2019-2020 eğitim öğretim yılında emekli olan; Ayşe Alemdar, Azmi Sayın, Cemil Bahadır, Hale Sönmez Bay, Necati Yavuz, Necla Ala, Nevzat Küçükkaya ve Zekeriya Yılmaz’a hizmet şeref belgeleri takdim edildi. Ardından adaylıkları kaldırılan öğretmenler Erhan Kar ve Zehra Çeliker, İMKB Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ömer Yılmaz eşliğinde yemin ettiler.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, tören öncesi İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’u makamında ziyaret ederek Öğretmenler gününü kutladı. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi