Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, okulların açılacak olasından dolayı mutlu olduklarını, öğretmenler olarak sınıfları ve öğrencileri özlediklerini söyledi.

Aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyoruz diyen Ören, “Eğitim öğretimin bir yıl durması demek ilerde büyük sıkıntıların olması anlamına da geliyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülkemizi seviyoruz ve bu süreci bir daha yaşamak istemiyoruz” dedi.

 Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, konuşmasına şöyle devam etti:

SINIFLARIMIZI VE ÖĞRENCİLERİMİZİ ÖZLEDİK

“Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarıyla beraber inşallah öğrencilerimizle buluşacağımız vakit geliyor. Öğretmenler olarak sınıflarımızı özledik, öğrencilerimizi özledik. Öğrencilerimizle kucaklaşmayı, hemhal olmayı ve ülkemize yapılacak hizmetler noktasında beraber çaba göstermeyi hep beraber özlemiş durumdayız. Yapılan son açıklamada 15 Şubat 2021 itibariyle bütün köy okulları tam zamanlı olarak açılıyor. 1 Mart 2021 tarihi itibariyle de 8 ve 12 sınıflar ile ilkokullar ve özel eğitim okullarındaki eğitim öğretime başlanacak. Umutluyuz fakat Türkiye geçtiğimiz Mart ayından beri çok ciddi deneyimler yaşadı. 2020 yılının Kasım ayı itibariyle okullarımızı açtık ancak pandeminin yükselmesinden dolayı okullarımızı kapatmak zorunda kaldık. Pandemi sayıları epeyce aşağı düşmeye başladı bu anlamda toplumun bir ferdi olarak ve Türk Eğitim-Sen olarak mutluyuz ancak 5’inci dalga geliyor diye birtakım haberlerde duyuyoruz. Bu süreci artık yaşamak istemiyoruz. Türkiye sağlığı, kurum ve kuruluşları, insanıyla bu hastalığı aşacak ferasettedir.

BÜTÜN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZE AŞI YAPILMALI

Genel Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Milli Eğitim Bakanımıza bir çağrı yaptı “15 Şubata kadar mutlak suretle bütün öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize aşı yapılması gerekiyor” dedi. Aşılama yapılırsa pandeminin artması noktasında bir takım sıkıntılar ortadan kalkacaktır diye düşünüyoruz. Bu anlamda mutlak suretle sağlık çalışanlarımızdan sonra çok kısa bir zaman dilimi içerisinde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bu aşıdan faydalandırılmalıdır diye düşünüyoruz. Bu kapsamda çözüm noktası yine halkımız. Aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyoruz. Eğitim öğretimin bir yıl durması demek ilerde büyük sıkıntıların olması anlamına da geliyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülkemizi seviyoruz ve bu süreci bir daha yaşamak istemiyoruz. Bu kapsamda maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım diyoruz. Hükümetimizin aldığı önlemlerin yanındayız.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi