Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi olarak TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında 13-14 Ekim 2021 tarihinde öğrenciler tarafından hazırlanan projeleri kurumda sergilendi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına katılan Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin hazırladığı proje ve materyallerin açılışına katıldı.

Vali Tutulmaz, beraberinde BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Memur Sen İl Başkanı Kamuran Aşkar, Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi okul müdürü Ferize Yurdakul, okul öğretmenleri ile öğrenciler ve misafirler katıldı.

Okul Müdürü Ferize Yurdakul öğrencilerin hazırladığı proje ve materyaller ile ilgili bilgi verirken, “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarında "Tasarım, İnceleme, Araştırma" projelerinin dengeli dağılıma sahip olması gerekir. 17 öğretmen ve 41 öğrencinin emek verdiği projelerde 6 araştırma, 8 inceleme ve 11 tasarım ile toplam 25 projede 9 farklı tematik proje alanı bulunmaktadır. "Görsel ve İşitsel Sanatlar, Robotik ve Kodlama, STEAM, Kültürel Miras, Değerler Eğitimi, Su Okuryazarlığı, Bilim Tarihi" tematik alanlarındaki alt projelerimizle kurumumuzda hazırlanan 25 projenin tamamı sergilenmeye değer bulunmuştur” dedi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, beraberindekiler ile birlikte TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına katılan Prof.Dr Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin hazırladığı proje ve materyalleri inceledi, öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı.

Ülkemizin aydınlık geleceği için gençlerimizin yaptığı bu tür çalışmaların önemini vurgulayan Vali Tutulmaz, öğrencileri kutladı, çalışmalarında başarılar diledi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi