Erdemir Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Erdemir Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

23-24 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen Erdemir Anadolu Lisesi Bilim Fuarı Zonguldak öğrenci ve öğretmenlerine kapılarını açtı.

Proje yürütücülüğünü öğretmen Gülçin Dübüş tarafından yapılan Erdemir Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışına Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Türk, Zonguldak Belediye Başkan yardımcısı Erol Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürümüz Züleyha Aldoğan, İl Müdür yardımcısı Erdal Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Erdemir Anadolu Lisesi Müdürü Erol Koç, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Erdemir Anadolu Lisesi Tübitak 4006 Bilim Fuarında 12 öğretmenin koordinasyonunda gerçekleşen 20 proje ile öğrencilerin Fen, Matematik, Sosyal ve Sanat alanlarında becerilerini ve yeniliklerini sundu. Özgün çalışmaların yanı sıra Matematik, Fen, Sosyal ve Sanat alanlarında var olan literatür bilgilerini de katılımcıları ile paylaştılar.

Öğrencilerin folklor gösterisinin ardından açılan Bilim Fuarında konuşan Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Türk: “Her gün bir yerde fuar açılışı yapıyoruz. Bugünde Erdemir Lisemizin TÜBİTAK fuarını açmak üzere bir araya geldik. Çocuklarımız hünerlerini sergiliyorlar ve çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Onlara gerekli imkanı tanıdığımızda neler başarabileceklerini görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu fuarımızın hayırlı olmasını diliyor herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından katılımcılar öğrenciler tarafından hazırlanan projeleri inceleyerek öğrencilerden bilgi aldılar. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi