Zonguldak’ın Kdz. Ereğli İlçesinde bulunan Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, il genelinde 38 okul için toplam 74 basketbol potası üretti.

İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, basketbol potası üreten ve okul bahçelerine montaj yapan öğrencilerle ilgili yaptığı değerlendirmede; “Millî Eğitim Bakanlığımızın sağladığı imkânlarla, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması kapsamında, Kdz. Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz, İlimiz geneli 38 okulumuz için toplam 74 basketbol potası üretti” dedi.

Aldoğan açıklamasında, “Okumuz atölyesinde metal malzemelere şekil verip, kaynak ve boyama işlemlerini gerçekleştiren öğrencilerimiz, hazırladıkları basketbol potalarını okullara götürüp montajını yapıyorlar” diyerek şunları söyledi:

“Bakanlığımızca mesleki eğitime verilen önem kapsamında, öğrencilerimizin hayata hazırlanması için farklı çalışmalar yürütüyor; akademik başarının yanında sosyal, kültürel ve spor alanlarda da öğrencilerimizin gelişim ve yeteneklerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.

Öğrencilerimiz, hem meslek öğreniyor hem de ücret alıyor. Devletimizin de öğrencilere asgari ücretin üçte biri ve yarısı kadar katkısı var. Aynı zamanda bu çalışmalar, okullarımız bünyesinde faaliyet gösteren döner sermaye işletmelerimizin yıllık ciro artışlarına da girdi sağlamaktadır.

38 Okulumuza potalarını yerleştirdik ve öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Bundan sonraki süreçte, diğer İllerden de talep geldiği takdirde, meslek liselerimiz üretmeye hazır. Okullarımızın kurumsal kapasiteleri, bu üretimleri gerçekleştirme potansiyeline sahiptir.

Bu kapsamda; potası olmayan hiçbir okulumuz kalmadı. Üretimi yapan meslek lisesi öğrencilerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyor; eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması adına, bize verdiği destekler için, Millî Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer’e şükranlarımı sunuyorum”

Editör: Haber Merkezi