Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yüz yüze eğitimin sağlıklı yürütülebilmesi için tüm okulları ziyaret ederek okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerden gelen talepleri dinliyorlar.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, okullarda yüz yüze eğitimin sağlıklı yürütülebilmesi, anlık oluşan sorunların yerinde çözülebilmesi için Milli Eğitim yönetim kadrolarının tam kadro sahada olduğunu belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun; “6 Eylül Pazartesi itibariyle Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de yüz yüze eğitimin tüm kademe ve okul türlerinde başlamasıyla birlikte sahadaki eğitim- öğretim süreçlerini gözlemlemek üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki tüm müdür yardımcıları, şube müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri gün boyu okul ziyaretleri yaparak yerinde gözlem yaptılar. Okul yöneticilerinden, öğretmenlerden, öğrencilerden gelen talepleri dinlediler. Çözüm bekleyen hususlarla ilgili Valilik, Kaymakamlık, Belediye Başkanlıkları ve diğer yerel yönetimlerle çözüme kavuşturulabilecek hususlar belirlenip çözüm için gerekli iletişim ve koordinasyon sağlandı.Yerel imkanlarla çözülemeyen talepler ve sorunlar raporlanarak günlük olarak Bakanlığa iletilmektedir. Uzun süre yüz yüze eğitimden uzak kalan öğrencilerimizin büyük bir heyecanla okulları, sıraları doldurduğunu gözlemledik, devam oranının çok yüksek olduğunu, sadece mazereti olan öğrencilerin okulda olmadığını gördük, duyarlı davranan tüm öğrencilere velilere teşekkür ederiz” dedi

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Okullarda yüz yüze eğitimi sürekli kılabilmek için her türlü tedbiri almaya devam edeceklerini, okul ziyaretleriyle saha gözlemlerini sürekli yapacaklarını bu konuda öğretmenlerin, velilerin, tüm eğitim çalışanlarının, okulla bağlantısı olan tüm toplum bireylerinin bu sürece destek vermelerini ve duyarlı olmalarını beklediklerini belirtti.

Tosun, “Yüz yüze eğitimin sağlıklı başlaması ve devamı için bize destek veren başta Zonguldak Valimiz Mustafa Tutulmaz olmak üzere Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlıklarımıza, Emniyet ve Jandarma birimlerimize, İl Sağlık Müdürlüğü Ekiplerimize, sürece katkı sağlayan tüm birimlerimize teşekkür ederim” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi