Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri 2020-2021 Eğitim Öğretim yılından itibaren Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteği ile üretimin merkezinde öğrenim görecekler.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB ) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan "Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü" kapsamında proje okulu seçilen Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Protokol Yürütme Kurulu ( PYK ) Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nda toplandı. Toplantı Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir’in başkanlığında, PYK üyeleri Halil Vecdi Ilgın, Ömer Faruk Yıldız, Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya, Zonguldak Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Eryiğit ve Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Yıldız’ın katılımları ile gerçekleşti.

Toplantı sonrasında açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, “Bilindiği üzere Ülkemizde, özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için okullarda eğitimi verilen meslek alanlarında öğrenci ve öğretmenlerin sosyal ve zihinsel becerilerinin geliştirilmesi, mesleki bilgi, beceri ve yabancı dil yeterliliklerinin arttırılması amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ( MTEGM ) , Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB ) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ( TOBB ETÜ ) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İlimizde protokol kapsamına ‘’ Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘’ alınarak, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile ilişkilendirildi. Protokolün uygulanmasında görev yapmak üzere 3’ü Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerinden, 2’si Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden oluşan 5 kişilik bir Protokol Yürütme Kurulu ( PYK ) oluşturuldu.

Geçen süre zarfında, Protokol Yürütme Kurulu, okulun mevcut fiziki durumu, mesleki eğitim yapılan alanlar, derslikler, atölyeler, laboratuvarlar, okulda öğrenim gören öğrenciler; öğretmen ve idari çalışanlar hakkında bilgi almış, okulun ihtiyaçlarını tespit etmiştir. Sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, TOBB Üst Yönetimi ve TOBB ETÜ Rektörlüğü ziyaret edilerek fikir alış verişinde bulunulmuştur.

Okulumuzun fiziki durumunun iyileştirilmesi, mesleki eğitim yapılan alanların, dersliklerin, atölyelerin, laboratuvarların modernize edilmesi ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.

 Projelerimizi peyderpey hayata geçirerek, Okulumuzu öğrencilerimiz için daha cazip hale getireceğiz. 2019-2020 eğitim öğretim yılında Okulumuzda en başarılı üç öğrencimize burs vererek kendilerini destekledik. Yine bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin katkıları ile her yıl verdiğimiz eğitim yardımını Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz için kullandık. Bilişim Teknolojileri ve Elektrik – Elektronik Teknolojisi alanlarında öğrenim gören öğrencilerimize ‘’arduino set’’, Metal Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Makine Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi ve Metalürji Teknolojisi, alanlarında öğrenim gören öğrencilerimize ise ‘’ lazerli su terazili şerit metre’’ hediye ettik. Öğrencilerimiz hem öğrencilik dönemlerinde hem de mezuniyet sonrasında mesleklerini icra ederken bu aletleri kullanabilecekler.

Yaptığımız toplantıda, 2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Makine Teknolojisi, Elektrik – Elektronik Teknolojisi ve Bilişim Teknolojileri programlarına yerleşen ilk üç öğrencimize başarılı olmaları kaydı ile öğrenimleri süresince burs verme kararı aldık. Bununla birlikte tüm öğrencilerimiz için üye iş yerlerimizde staj imkânı sağlama, sonrasında işe girişte tercih edilme ve üye iş yerlerimizden mümkün olan ürünlerin bir kısmını Okulda yaptırma kararı aldık.

Amacımız, özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü hem okulumuzda hem de iş yerlerimizde üretimin içerisinde yetiştirmektir. Sağlayacağımız burs imkânları, staj imkânları ve mezuniyet sonrasında sağlayacağımız iş imkânları ile Okulumuzu ilk sıradan tercih edilen Meslek Lisesi haline getireceğiz. Başarılı, üretmekten haz duyan, teknolojik gelişmelere meraklı öğrencilerimizin okulumuzu tercih etmelerini istiyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi