Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla "Okulum Temiz" belgelendirme programı yürürlüğe alındı.

Başvuru öncesi okulum temiz belgesi almak isteyen okullar tarafından "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu" içerisinde belirtilen tüm faaliyetlerin, eylem  planlarının, talimatların, eğitimlerin vb. işlemlerin tam olarak yerine getirilmesi, soru listesinde belirtilen şartların tamamlanmış olması gerekmektedir.

Başvuru sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı ve TSE işbirliğinde oluşturulan eğitim programları ile yetkilendirilen Tetkik Görevlileri tarafından bu okullar yerinde denetlenip kontrol ve belgelendirmesi yapılmakta.

Zonguldak'ta ilklerin okulu olmayı alışkanlık haline getiren  Mehmet Çelikel Lisesi, merkez ilçede "Okulum Temiz" belgesini almaya hak kazanan ilk lise olduğu açıklandı.

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde okulların temizlik ve hijyeni daha da önem kazanmıştır. 9 ve 12 sınıfların eğitim öğretime başladığı  bu dönemde "Okulum Temiz" belgesinin alınması bu durumu daha da anlamlı kılmaktadır.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, beraberinde müdür yardımcıları Erdal Yılmaz, Sadettin Dede ve şube müdürü Yakup Keleş ile birlikte "Okulum Temiz" belgesini takdim etmek için Mehmet Çelikel Lisesine geldiler.

Düzenlenen tören ile İl Milli  Eğitim Müdürü Ali Tosun, ‘Okulum Temiz’ belgesini Mehmet Çelikel Lisesi Okul Müdürü İsmail Aşkar’a takdim etti.

Mehmet Çelikel Lisesi Müdürü İsmail Aşkar, "Okulumuzu ziyarete gelen İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun  ve beraberindekilere çok teşekkür ediyorum. Okulumuza Zonguldak'ta bir ilki daha başarmanın gururunu yaşatan başta Müdür Yardımcısı Aziz Ese olmak üzere bütün yardımcı personelimize teşekkür ediyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, belge takdiminin ardından okula yeni başlayan öğrencileri de sınıflarında ziyaret etti. Öğretmenler odasında okul  öğretmenleri ile yaptığı sohbet sonrası okuldan ayrıldı.  (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi