Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, 2021-2022 eğitim öğretim yılı “İlköğretim Haftası” etkinlikleri kapsamında çelenk sunma töreni düzenlendi.

Valilik binası önünde düzenlenen “İlköğretim Haftası” programına; Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Gençlik ve Spor Müdürü Hakan Yüksel, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veli Köktürk, Baro Başkanı Türker Kapkaç, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, şunları söyledi:

TÜM OKULLARIMIZ OKULUM TEMİZ BELGESİ ALMAYA HAK KAZANDI

“Uzun bir aradan sonra yeni eğitim- öğretim yılımız, 88.155 öğrencimiz ve 7.728 kişilik maarif ordumuzun 6 Eylül itibariyle okullarımızla buluşmasıyla başladı. Bir haftalık heyecanın ardından her yıl Eylül ayının üçüncü haftasında kutladığımız İlköğretim Haftası Çelenk Sunma Programı için toplanmış bulunuyoruz. Eğitim camiası olarak 2021- 2022 eğitim ve öğretim yılına başlamanın coşku ve heyecanı içindeyiz. Cumhuriyetimizin Kurucusu, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi; “Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da; köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir”. Gelişmiş, huzurlu bir toplum, her yönüyle iyi yetiştirilmiş bireylerden oluşur. Bu sorumluluğumuzun bilinciyle çocuklarımıza çağımızın imkânlarını en üst seviyede sunan, eğitim ortamları sağlama gayreti içerisindeyiz. Salgının getirdiği hassasiyet ile bakanlığımız tarafından tahsis edilen ödenekler ile okullarımızın tüm temizlik, dezenfektan ve maske ihtiyaçlarını giderdik. "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü kapsamında yapılan denetimler sonucunda tüm okullarımız Okulum Temiz belgesi almaya hak kazanmıştır. Yıl boyu takip ve denetimlerimiz devam edecektir. Sevgi, umut ve işimizi en iyi şekilde yapma gayreti, tüm eğitim- öğretim yılı boyunca rehberimiz olacaktır. Eğitim yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, veli ve öğrencilerimizle birlikte; yeni eğitim öğretim yılına yeni umutlarla, yeni hedeflerle başlıyoruz. Emeğin ve alın terinin başkenti olan ilimizde, bizlere emanet öğrencilerimizi ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda, vatan, bayrak, millet sevdalısı, öncü bir nesil olarak yetiştirmek gibi büyük hedeflere sahibiz.

ÖĞRETMENLERİMİZE KUTSAL GÖREVLERİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM

Değerli Meslektaşlarım; Uzun ve zorlu bir aradan sonra geçen hafta sizlerle birlikte aynı heyecanla; öğrencilerimizle, okullarımızla, öğretmenler odalarımızla tekrar buluşmanın mutluluğunu yaşadık. Öğretmenlik, çocukların gözlerinin içine bakıp kalbine seslenerek bir hayale âşık etmektir. Mermere şekil veren sanatçının hassasiyetiyle taze ruhları işlerken evlatlarımıza bir hayat amacı veren öğretmenlerimize güveniyoruz. Sizler, öğrencilerimizin önce yüreğine, sonra aklına dokunan, okulu ve okumayı sevdiren birer rehbersiniz. Özverili çalışmalarınızla onları bilgi, beceri, tutum ve değerlerle donatacağınıza inancım tamdır. Bu zorlu süreçte; özenle, fedakarlıkla, büyük bir bilinç ve şuurla ifa etmeye çalıştığınız kutsal görevinizde hepinize başarılar diliyorum.

ÖĞRENCİLERİMİZ; ÜLKEMİZİ İSTİKBALE TAŞIYACAK OLAN SİZLERSİNİZ

Sevgili Öğrencilerimiz; kendi toprağında köklenip, dünyaya gölge veren bir çınar gibi büyüyen ve güçlenen güzel ülkemizi istikbale taşıyacak olan sizlersiniz. Kalplerinizdeki azim, ruhlarınızdaki adanmışlıkla çağa tanıklık eden değil, çağa liderlik eden bir nesil olacağınıza inanıyoruz. Geleceğe uzanan yolculukta kendinizi geliştirmek adına göstereceğiniz her türlü gayret, sizlere birçok kapıyı açacaktır. Unutmayın! Bu yolda yalnız değilsiniz. Öğretmenlerinizin rehberliği, ailelerinizin desteği ile hayallerinize erişebilir, vatanınız için, insanlık için bir rüyayı gerçekleştirebilirsiniz. Bizler okullarımızda yüz yüze eğitimi sürekli kılabilmek için her türlü tedbiri almaya devam edeceğiz, okul ziyaretleriyle saha gözlemlerimizi sürekli yapacağız, bu konuda öğretmenlerin, velilerin, tüm eğitim çalışanlarının, okulla bağlantısı olan tüm toplum bireylerinin bu sürece destek vermelerini ve duyarlı olmalarını bekliyoruz. Toplumun her bir bireyini salgınla mücadele kapsamında sorumluluk almaya davet ediyoruz.

BAŞARILARLA DOLU BİR EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TEMENNİ EDİYORUM

Yüz yüze eğitimin sağlıklı başlaması ve devamı için bize destek veren başta Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz olmak üzere Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, İl Emniyet Müdürlerimize, İl Jandarma Komutanımıza, İl Sağlık Müdürlüğümüze, sürece katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. 2023 Hedefleri doğrultusunda ilimizin başarı çıtasını daha yükseklere taşımak, eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz hedeflere ulaşabilmek için yaptığımız titiz çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha ifade ederken; başta mesleklerine atanmış fedakar öğretmenlerimiz olmak üzere, öğrencilerimizin ve eğitim camiamızın İlköğretim Haftasını kutluyor, 2021- 2022 Eğitim Öğretim yılının sağlıklı, huzurlu ve başarılarla dolu bir yıl olarak tamamlanmasını temenni ediyorum.”

Program Gazi Ortaokulu öğrencisi Berfu Su Ermiş’in günün anlamına dair okuduğu şiir ile sona erdi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi