Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürü Türkan Tuygar, hedeflerinin 2019-2020 eğitim öğretim yılında 15 bin kursiyere ulaşarak kursiyerlerin halk eğitim kursları ile faaliyetlerinden yararlanmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığının 2023 vizyonunda yer alan çalışmalar yaptıklarını ifade eden Tugar, “Bakanlığımızın 2023 vizyonunda yer alan özellikle bağımlılıkla mücadele alanında kurslar ve sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili çalışmalarımız olacak. Yine bakanlığımızın 2023 vizyonunda yer alan başta çocuk ve kadına yönelik olmak üzere her türlü şiddetle ilgili farkındalık eğitimleri düzenlenecek” dedi.

Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürü Türkan Tuygar, açıklamasına şöyle devam etti:

HALK EĞİTİM 490 KURS İLE 8 BİN 859 KURSİYERE KURS VERDİ

“Fatih Halk Eğitim Merkezi olarak 2018-2019 eğitim öğretim döneminde 490 kurs verip 8 bin 859 kursiyere ulaştık. Kurslarımızdan bazıları Türkiye Taşkömürü Kurumuna iş makinası ve yeraltında çalışanlara çeşitli kurslar, tarımla ilgili arıcılık, sebzecilik kursu, cezaevinde çeşitli kurslar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle spor kursları, gençlere yönelik baston kursudur. Ayrıca meslek edindirme kapsamında Dedeman Otelde servis elemanı yardımcılığı kursu açtık ve bu kursa katılan kursiyerlerden 10 kişi Dedeman Otelde işe yerleştirilecek. Mahalle ve köylerde meslek kursları açtık ve bu kurslarımızda yapılan ürünlerimizi sergiyle taçlandırdık. Destekleme kurslarımızdan da 140 kursiyerimizden 74 kursiyerimiz Lisans ve Ön Lisans bölümlerine yerleştiler. Halk Eğitim olarak kurslar, faaliyetler, konserler ve çeşitli etkinliklerin olduğu güzel bir yıl geçirdik.

BAKANLIĞIMIZIN 2023 VİZYONUYLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

Şuanda 2019-2020 eğitim öğretim yılına başlamış bulunmaktayız. Bu eğitim öğretim yılında kurslarımızı ve çeşitliliğimizi artırmak adına yeni çalışmalar için planlamalar yapmaktayız. Bakanlığımızın 2023 vizyonunda yer alan özellikle bağımlılıkla mücadele alanında kurslar ve sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili çalışmalarımız olacak. Yine bakanlığımızın 2023 vizyonunda başta çocuk ve kadına yönelik olmak üzere her türlü şiddetle ilgili farkındalık eğitimleri düzenlenecek. Hedefimiz 2019-2020 eğitim öğretim yılında 15 bin kursiyere ulaşmak ve halk eğitim kursları ile faaliyetlerinden yararlanmalarını sağlamaktır. Halkın, kamu kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda merkez, mahalle ve köylerimizde kurslarımızı açmayı planlıyoruz.

Bize bu faaliyetlerimizde destek olan Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Kapıcı’ya teşekkür ediyoruz. Halk Eğitim olarak her yerde varız” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi