Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, eğitim-öğretimin ve sınavların 8 Mart’a ötelenmesini talep ettiklerini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığının, yüz yüze eğitime ve sınavlara 2 Mart Salı günü illerin salgın koşullarına göre başlanacağı yönündeki açıklamasını ve eğitim-öğretim süreci hakkında açıklama yapan Ören, “Herkes ne yaptığını bilemez hale geldi. Şu anda Bakanlıktakiler dahil İl ve İlçe Milli Eğitim’dekiler, öğretmenler hatta veliler dahil herkes bir şaşkınlık içerisinde” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı acabalarla yürütülecek bir bakanlık olmamalıdır diyen Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, konuşmasına şöyle devam etti:

SÜRECİN KÖTÜ YÖNETİLMESİ KABUL EDİLEMEZ

“Geçmişteki planlamaya göre1 Mart itibari ile eğitim-öğretim süreci başlayacaktı. Fakat en son yapılan açıklamalarla 1 Mart’ta yapılacak olan Bakanlar Kurulu’na gözler çevrildi. Dolayısı ile herkes ne yaptığını bilemez hale geldi. Şu anda Bakanlıktakiler dahil İl ve İlçe Milli Eğitim’dekiler, öğretmenler ve hatta veliler dahil herkes bir şaşkınlık içerisinde. Ne olacağı bilinmiyor. Yani bir kere bu sürecin bu kadar kötü yönetilmesi kabul edilemez öncelikle bunu ifade etmek gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı acabalarla kervan yolda düzülür mantığı ile yürütülecek bir bakanlık olmamalıdır. Bu anlamda bu sürecin daha önceden öngörülmesi lazım veya sürecin biraz daha geciktirilmesi lazımdı. Dolayısı ile bugün ne olacak. Bakanlar Kurulu’nun vereceği karara göre bir şekil alacak durumu var. Bizim Genel merkezimizin bu konudaki görüşü şu; öğretmenlerin ve öğrencilerin yani eğitim sürecine katılacak olanların bütün paydaşların biz aşılanmasını talep etmiştik.  Fakat bu süreç gecikti hala iğne yüzünü görmeyen yüzde 80 gibi, daha yüzde 20’si öğretmen ve eğitim çalışanlarının daha aşılanmadığı, daha öğrencilere başlanmadı. Dolayısı ile burada eksiklikler var. Kaldı ki, sağlık açısından da olaya baktığımız zaman sık sık Pandemi oranlarının yükseldiğini görüyoruz. Ereğli ve bazı ilçelerimizde mutasyonlu virüsün arttığı söyleniyor. Bu ileriye dönük bakış açımızı biraz olumsuzlaştırıyor. 

EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAVLAR 8 MARTA ÖTELENMELİ

Biz en kötü durumu ile eğitim-öğretimin ve sınavların 8 Mart’a ötelenmesini talep ediyoruz. Hatta sağlık durumunun tam netleşmeden okulların açılması bizi toplum olarak daha da kötüye getirebilir. Bu anlamda Bakanlığımıza, bizim sendika genel merkezimizin şöyle bir talebi var. Dönem sonuna kadar uzaktan eğitime devam edilmelidir ve öğrencilere geçici ibaresi ile öğrenciler bu yıl bu şekilde telafi edilmelidir diye bir görüşü var genel merkezimizin. Önce sağlık diyoruz. Elbette eğitim pek çok şeyin önünde. Belki insanlar eğitimini bir yıl geciktirebilir ama kaybolan sıhhatleri bir daha geri alamayız diye düşünüyoruz. Bu anlamda bizim birinci önerimiz; bir hafta daha beklenmeli. 8 Mart itibari ile eğitim planlaması yapılmalıdır ve sınavlar oraya aktarılmalıdır. Uzun vadede çözümümüz ise sağlıkta önümüzü görmeden bu dönemin kapatılmasında genel merkezimizin bir görüşü var. Mutlaka da aşı, aşı, aşı diyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi