Eğitim ve Öğretim Yılı İlköğretim Haftası nedeniyle Cumhuriyet Alanı Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunumu yapıldı. Ardından Saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu. Kutlama programına Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, Veliler, Daire Müdürleri, Muharrip Gaziler, Devrek Mahalle Muhtarları Karşıyaka Mahalle Muhtarı Vedat Çıtlık, Eski Mahalle muhtarı Basri Keklik, İsmetpaşa Necla Esen Ak, Ziraat Odası Başkanı  Satılmış Ayvacı ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında  Devrek İlçe Milli  Eğitim Müdür Abdullah Turan şunları ifade etti.

“9 Eylül  Ülkemizde 2019-2020 eğitim ,öğretim yılı başladı. Okullarımızda yılın ilk ders zili çaldı. Eylül ayının üçüncü haftasında “İlköğretim Haftası olarak okullarımızda kutlanmaktadır. İlköğretim haftası her yıl coşkuyla, yeniden okuma ,yazma yarışına başlandığı haftadır. Geleciğimizin teminatı çocuklarımızın kendilerine ,ailelerine, ülkemize, ve tüm insanlığa yararlı, vatanını  ve milletini seven ,onu daima yüceltmeye çalışan bireyler olarak yetişmeleri, ilköğretimden itibaren başlayan eğitim süreci ile başlar.

“DAVASI İNSAN OLMA MİLLET OLMA DAVASIDIR”

İlköğretim çocuklarımız için maddi ve manevi kültürel değerlerini koruyarak gelecek nesillere aktaran, olmazsa olmaz, vazgeçilmez ve ertelenmez bir süreçtir. İlköğretim “Atatürk’ün gösterdiği “MUASIR MEDENİYET” seviyesine ulaşmanın en önemli basamağıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle ,2019,2020 eğitim ve öğretim yılının öğrencilerimize zihin açıklığı ,öretmen arkadaşlarıma sağlıklı ,huzurlu  ve başarılı  bir yıl geçirmelerini diler, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, eğitim şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, saygı ve sevgilerini sunuyorum”

İlköğretim kutlama haftası nedeniyle Fatih ilköğretim okulu öğrencileri tarafından okunan şiirler  beğenildi. (Ahmet ÇİMEN-DEVREK)

Editör: Haber Merkezi