24 Kasım Öğretmenler Günü  Devrek’te  çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar sabah saat 11.de çelenk sunma töreni ile başladı. Cumhuriyet Alanında- Atatürk Anıtı-yapılan Çelen Sunma Töreni’nde  Milli Eğitim Müdürlüğü Çelengi İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan tarafından Atatürk Anıtı’na sunuldu. Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunması ile çelenk sunma töreni sona erdi

Törenin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, protokol temsilcileri ve  beraberindeki okul müdürleri ve öğretmenlerle 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle Atatürk Kültür Merkezinde-AKM- kutlama programı düzenlendi.

Kutlama programı öncesi Devrek Kaymakamı Ümit Altay,Belediye Başkanı Çetin Bozkurt ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla tüm öğretmenlere  karanfil çiçek takdim ederek, öğretmenler gününü kutladılar.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını  İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan yaptı. Konuşmasında” Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. İnsan temelinde, anlamak ve anlaşılmak vardır. Öğretmenlerimiz hem anadır, babadır. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi şükran ve minnetle anıyoruz.24 Kasım Öğretmenler günü kutlu olsun” dedi.

Emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri  ve İlköğretim Okulları arası derece kazanan  öğrencilere plaket ve teşekkür belgelerini Devrek Kaymakamı, Belediye Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürünce ödülleri verildi.

Müzik öğretmenleri tarafından iletiler seslendirildi. Program sonrası öğretmen evinde çeşitli ikramlarda bulunuldu. (Ahmet ÇİMEN-DEVREK)

Editör: Haber Merkezi