Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde ‘’Çevre Dostu 1000 Okul Projesi ‘’başlatıldı.

Proje kapsamda ilimizde her ilçeden bir okul olmak üzere toplamda 8 okul belirlendi.

Zonguldak İlimiz merkez ilçeden ise Dr. Derviş Nihat Arkat ilkokulu proje bu projeye katıldı. Proje kapsamında okullarda fiziki yapı ile ilgili iyileştirmelerin yanında çevre konulu eğitim çalışmalarında yürütülmekte.

Bu kapsamda Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zonguldak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü arasında işbirliği Protokolü imzalandı. İmzalanan bu protokol doğrultusunda Zonguldak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden şube müdürü Tarık Özenç ve mühendisler ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünden şube müdürleri ve okul yöneticilerin katılımıyla öğretmenlere yönelik, temiz okul, temiz enerji ve çevre konularında eğitim verildi.

Proje sayesinde enerji tasarrufu, su tasarrufu ve doğal çevrenin korunması konularında öğrencilerimizde gerekli bilinç düzeyinin arttırılması , farkındalık oluşturulması ile doğal çevrenin korunması hedeflenmekte.

‘’Çevre Dostu 1000 Okul Projesi’’ kapsamında çalışmalar önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren diğer okullarır katılımıyla artarak devam edeceği bildirildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi