Çaycuma’da 2019- 2020 Eğitim- Öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlama programı gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programa, Kaymakam Muharrem Coşgun, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Dündar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören programı çerçevesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, günün anlam ve önemini arz eden çelengi Atatürk anıtına sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Çaycuma İmam Hatip Ortaokulu’nun kutlama programına geçildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, burada yapmış olduğu konuşmada, şu sözlere yer verdi; “ insanın en değerli varlık, sevginin en hünerli güç, bilginin en yenilmez kuvvet, emeğin en yüce değer ve eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğu okullarımızda vakit, ışıldayan gözlerle yarınlara umutla bakan gençlerimizi inanç ve kararlılıkla geleceğe hazırlama vaktidir. sevgili öğrenciler, uzun bir tatilden çıktınız. Şimdi yeni hedeflere, yeni hayallere yeni bilgilere ulaşmak i.in emek verme ve çalışma zamanı. Çalıştıkça başarıya ulaşacağınızdan hiç şüpheniz olmasın. Sizler bizim geleceğimiz, umudumuz ve yarınlara bugünden daha güçlü ulaşacağımızın teminatısınız. Başınız dik, yolunuz açık, azminiz daim olsun. Eğitim, toplumun bekasını doğrudan etkileyen bir süreçtir. Bir ülkenin geleceği, o ülke insanlarının alacağı eğitime bağlıdır. İyi ve doğru eğitim, insanı yücelten ve yükselten kanatlardır.”

İmam Hatip Ortaokul öğrencilerinin hazırlamış oldukları birbirinden özel gösterilerin ardından kutlama programı sona erdi. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi