Ülkemizin farklı illerinden 10 okul ve Azerbaycan'dan 1 okulun ortak olduğu eTwinning projesinde, projeye dahil bütün okullardan öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Yunus Emre konulu bir panel düzenlendi.

Yunus Emre'yi 4 farklı temada ele alan öğrenciler her bir temada alt başlıklar oluşturarak Bizim Yunus konusunda iyice derinleştiler. Kuruculuğunu Zonguldak Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı Ömer Yılmaz ile Gaziantep Şahinbey ilçesinden Şehit Adem Özen Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Nurten Örenin yaptığı projede Mart ayı etkinliği olarak düzenlenen panel başarılı bir şekilde tamamlandı.

Projeye dahil olan okullarımız ve öğretmenlerimiz İstanbul Özel KEY Anadolu Lisesi/ Gönül BULAT, Kütahya Kılıçarslan Anadolu Lisesi/ Gülseren SEVİ, Tokat-Zile Fen Lisesi/ Nagehan DERİN, Zonguldak Borsa İstanbul Anadolu Lisesi/ Ömer YILMAZ, Azerbaycan'dan Shamakhi,Sabir Kasaba Alxan Alxanov adına tam orta okul/ Günay MEMİŞOVA, Gazintep Şehit Adem Özen Anadolu Lisesi/ Nurten ÖREN, Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi/ Tuğçe Nihal ÇETİN, Ankara Keçiören Atatürk Anadolu İmam Hatip Lisesi/ Ayşe KAHRAMAN, Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi/ Hasibe B.ERDOĞAN, Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi/ Harun Şentürk, Merzifon Fen Lisesi/ Tülay SÖZEN de de panel sırasında hazır bulundular.

Panel kapanışında söz alan Proje kurucu ortağı Zonguldak Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı Ömer Yılmaz öğrencilerin paylaşımlarını çok değerli ve başarılı bulduğunu, projeye dahil olan bütün öğretmen ve öğrencilerin projenin başladığı ekim ayından bugüne kadar Yunus'un neden Bizim Yunus oluğunu nakış nakış işleyerek kavramaya ve kavratmaya çalıştıklarını; proje ortağı öğretmen ve öğrencilerin çok emek verdiğini, emekleri için her birine ayrı ayrı şükranların sunduğunu dile getirdi. Gaziantep eTwinning Temsilcisi Zehra Kaya'ya projemize alakadan dolayı özel olarak teşekkür etti. Ve proje metinlerinin de kitapçık halinde yayınlanacağını dile getirdi.

Yunus'un "Söz kıymetin bilenler söyler sözün gevherin / Anların manasını anlamayana satmayalar" dizeleriyle Yunus'un "kudret dili"nden söylediğini ve Yunus sözlerinin bu şekilde anlaşılması gerektiğini ifade ederek konuşmasını bitirdi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi