Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine bağlı Çaycuma Meslek Yüksekokulu, Gökçebey Mithat Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu, Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında mezun olmaya hak kazanan öğrenciler için yemin ve kep atma töreni gerçekleştirdi.

Çaycuma Şehir standında düzenlenen törene BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Gökçebey Mithat- Mehmet Çanakçı Meslek Yüksek Okulu Güçlendirme ve Geliştirme Derneği Başkanı Sevgi Kurtoğlu, Hayırsever Avukat Ali Osman Odabaş, Üniversite Senato üyeleri, ilgili MYO müdürleri, akademik-idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreni diplomalarını alacak öğrencilerin kortej yürüyüşü ile yerlerine geçmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hükmet Yazıcı konuşmasında, “Yüksek okulumuz kendini yenileyen, büyüyen ve güzelleşen bir kampüstedir. Kampusumuzda eğitim kalitesinin arttırılması, sürdürülebilir bir yapının gerçekleştirilmesi, alt yapının iyileştirilerek sunulan hizmetlerin artırılması ile ilgili büyük yatırımlar yapılmış ve yapılmaya devem etmektedir. Çaycuma Meslek Yüksek Okulu olarak 7 bölüm 11 programda 28 akademik personel ve 1786 aktif öğrencimiz bulunmaktadır" dedi.

Üniversiteye katkıları olan hayırsever Avukat Ali Osman Odabaş ise törende bir konuşma yaparak mezun olan öğrencileri ve akademik personeli tebrik etti.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ise konuşmasında şehit ailelerine baş sağlığı dileyerek, “Üniversitemiz 11 ayrı kampüste, 14 fakülte 1 Devlet Konservatuarı, 4 Yüksekokul, 3 enstitü, 36 uygulama ve araştırma merkezi, 8 meslek yüksek okulu ile eğitim öğretim, araştırma geliştirme ve topluma hizmet üretme faaliyetlerine her geçen gün kapasitesini artırarak devam etmektedir. Bülent Ecevit Üniversitesi olarak 31 bin 578 öğrenci, 1404 akademik ve 2398 idari personel ile git gide büyüyen bir aile olmamızdan duyduğum mutluluğu dile getirmek istiyorum.

TPO’nun Filyos Vadisindeki yatırımlarının Çaycuma’nın yanı sıra Gökçebey ve Devrek ilçelerimizde de olumlu etkileri olacaktır. Buna bağlı olarak bizler başta Teknopark olmak üzere, bu yatırımlarla uyumlu programlar açarak bölgede büyüme planları içindeyiz” şeklinde konuştu.

Törende Çaycuma Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu da gösteri sundu. Okul ve bölüm birincilerine hediyeleri protokol tarafından verilirken, toplamda 587 öğrenci havaya kep atarak mezuniyet sevincini hep birlikte yaşadılar.

Editör: Haber Merkezi