Her yıl dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık ve ulaşım yönetimi kategorilerinde değerlendiren ‘GreenMetric’ (Yeşil Ölçüm) Dünya Çevreci Üniversiteler Platformu Çalıştayı’na, bu yıl BEÜ ev sahipliği yapıyor.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Kampüsü Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde, 30 Eylül – 1 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan çalıştay ile çevre ve sürdürülebilirlik konularına dikkat çekilmesi ve yükseköğretim kurumları tarafından yapılan araştırmalarla bu konudaki sorunlara çözüm üretilmesi amaçlanıyor.

Üniversitenin, Türkiye’nin tüm üniversitelerinden yöneticilerin, akademisyenlerin, çevre ve sürdürülebilirlik konusunda faaliyet gösteren idari personellerin, araştırmacıların ve öğrencilerin davet edildiği çalıştay ile bilim turizmini canlandırması bekleniyor. Dileyen katılımcıların sözlü veya poster sunum yapabileceği çalıştayın çevreye yönelik çalışmalardaki sürdürülebilirliğe önemli bir katkı sunması planlanıyor.

2019 yılında GreenMetric Türkiye Ulusal Çalıştayı’na da ev sahipliği yapan ve 27 üniversiteden çok sayıda katılımcıyı ağırlayan Üniversitemizin, bu yıl çok daha fazla misafire kapılarını açacağı tahmin ediliyor.

Çevre bilinci, yeşil kampüsler oluşturma ve çevreci politikaların sürdürülebilir kılınmasını bir misyon olarak üstlenen Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde bu yıl düzenlenecek olan çalıştaya katılmak isteyen araştırmacılar https://greenmetrics.beun.edu.tr/calistay/greenmetric-turkiye-ulusal-calistayi.html adresi üzerinden ayrıntılı bilgi edinebilir.

Ayrıca isteyen herkes [email protected] adresi üzerinden Üniversitemizin GreenMetric yetkilileriyle doğrudan irtibat kurabilir. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi