Eğitim Sen Çaycuma İlçe Temsilciliğinin yürütme kurulu üyesi Orhan Çakmak yaptığı açıklamada, “Yüz yüze eğitimin devamı için gerekli önlemler derhal alınmalı, atılması gereken adımlar acilen atılmalıdır” dedi.

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından Çaycuma Öğretmenevi önünde yapılan basın açıklamasında yüz yüze eğitimin kesintisiz devamı için ders saatlerinin 30 dakikaya düşürülmesi, havalandırma sistemlerinin hayata geçirilmesi, yardımcı hizmetli personel ihtiyacının giderilmesi ve eğitime ek bütçe sağlanması istendi.

Eğitim Sen üyelerini yanı sıra CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Kötürk ve CHP Çaycuma Kadın Kolları Başkanı Senem Ağzıķüçük ve yurttaşların katılıldığı basın açıklamasında konuşan Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği Yürütme Kurulu Üyesi Orhan Çakmak, Çaycuma’ya üniversite eğitimi için gelen öğrencilerinin barınma sorununa da değinerek yetkilileri acilen çözüm bulmaya çağırdı.

6 Eylül 2021’de okulların açılması ve yüz yüze eğitime başlanmasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen yeterli önlemlerin alınmadığına dikkat Orhan Çakmak şunları söyledi:

"Gerek okulların açılması sürecinde, gerekse sonrasında Kovid-19 salgının etkilerinin en aza indirilmesi için gerekli önlemler alınmamış, atılması gereken adımlar atılmamıştır. Bu süre zarfında sendikamızın tüm çağrılarına rağmen okullara ek bütçe sağlanmamış, fiziki altyapı sorunları giderilmemiş, ders saatleri salgın koşullarına göre düzenlenmemiş, derslik sayısı ihtiyaç oranında arttırılmamış, öğretmen ve yardımcı hizmetli istihdamındaki eksiklikler giderilmemiştir.Okulların açılmasının üzerinden bir ay geçmiş olmasına rağmen eğitim öğretimin sağlıklı şekilde yapılabilmesi için gerekli önlemlerin halen alınmadığı görülmektedir.

Her okulun ortak kullanım alanlarının, özellikle sınıfların ve tuvaletlerin temizlik ve hijyen koşullarının sağlanması, okul ve şube bazında öğrenci sayısı, öğrenciler arasındaki fiziksel mesafeyi korumak için yeterli alan olup olmadığı, okul servislerinin durumu, eğitim emekçileri, öğrenciler ve velilerin aşılanma oranı gibi gelişmeler, eğitim-öğretimin sağlıklı koşullarda gerçekleştirilebilmesi açısından son derece önemlidir. Ders saatleri 30 dakika düşürülmelidir. Havalandırma sistemleri derhal hayata geçirilmelidir. İŞKUR üzerinden geçici olarak alınan 23 temizlik personeli Çaycuma’daki okullar için yeterli değildir. Yardımcı hizmet personeli ihtiyacı acilen karşılanmalıdır.

Eğitim Sen olarak gerek öğrencilerimizin en doğal hakkı olan sağlıklı ve güvenli ortamlarda yüz yüze eğitim alması, gerekse eğitim emekçilerinin sağlıklı koşullarda çalışması için gerekli olan tüm tedbirlerin eksiksiz alınması talebimizi bir kez daha belirtiyor, sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz." (Haber Merrkezi)

Editör: Haber Merkezi