2021 KPSS puanları ile atama bekleyen öğretmenlerin atama talebi ve mücadelesi aylardır sürüyor.

Yapılacak 15 bin atamanın yetersiz olduğunu savunarak 2021 KPSS puanı ile 50 bin öğretmen atamasının yapılması gerektiğini savunan atama bekleyen öğretmenler ek atama taleplerine destek istemek için Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören’i sendika binasında ziyaret ettiler.

Atama bekleyen öğretmenlerin en az 50 bin öğretmen ataması taleplerini desteklediklerini belirten Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören: “Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi ve Zonguldak Şubesi olarak atanamayan öğretmenlerin durumu bizi etkiliyor çünkü onlar bizim meslektaşlarımız. Hepsi fakülte mezunu belli bir yaşa gelmiş eğitimlerini almışlar, atanmak ve öğrencilerimize hizmet edebilmek için bekliyorlar. Sendikamızın yapmış olduğu araştırmaya göre şuanda 85-86 bin civarında ücretli öğretmen var. Yine bakanlığın yapmış olduğu açıklama ve sendikamızın yapmış olduğu araştırmaya göre 110-120 bin arasında norm açığımız var. Sayın bakanımız 15 bin öğretmen ataması sözü verdi ancak bu öğrencilerimizin öğretmen ihtiyacını giderecek bir atama sayısı değildir. Dolayısıyla atanamayan öğretmenlerimizin bu dönem en az 50 bin öğretmen ataması taleplerini destekliyoruz. Arkadaşlarımız yakın süreçte bu taleplerini sıcak tutma adına büyük bir miting planlamaktalar. İnşallah gönüllerine göre olurlar. Mücadelelerinde başarılar diliyorum” dedi.

Atama bekleyen öğretmen Cansel Yağız ise şunları söyledi; “Ben okul öncesi öğretmeniyim. Fakülteden mezun olduk, yıllarca emek verdik, derslerimize çalıştık ve yüksek puanlar elde ettik. 2021 KPSS puanı ile 50 bin öğretmen ataması talep ediyoruz. Bizler 15 bin öğretmen atamasında karma alımdan dolayı çok mağdur olduk. Emeklerimizin karşılığını almak istiyoruz. Atama bekliyoruz.”

Ayrıca genç öğretmenler, 138 bin öğretmene ihtiyaç olduğu halde 15 bin karma alım ile son 24 yılın en düşük atamasını yapan MEB'e seslerini duyurmak için Türkiye'nin dört bir yanından gelerek 13 Mart saat 14.00'te Ankara’da Ulus Meydanında toplanacaklarını ifade ederek mücadelelerinde kendilerini yalnız bırakmak istemeyen sendikalara, ünlü isimlere ve Türk Halkına kendilerine destek olmaları için 13 Mart Pazar günü Ulus’ta beklediklerini belirttiler. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi