Birleşik Kamu İş Zonguldak Başkanı Metin Kahveci yaptığı açıklamada, “Memur Sen Genel başkanı Ali Yalçın geçen hafta ilimize gelerek kendi üyeleriyle istişare toplantısı yapmıştır” dedi.

Kahveci açıklamasında, “Yapılan toplantıda sendikalı ve sendikasız memurların arasında fark olacağını,3600 ek göstergenin 2022 yılında 4 meslek gurubuna verileceğini, sözleşmeli memurlarında 2022 yılında bir çözüme kavuşturulacağını açıklamıştır. Bu üç ana başlığın dışında her hangi bir açıklaması bulunmamaktadır” diyerek şunları söyledi:

“Ali Yalçın her zamanki klasik davranışlarını göstererek dinleyenleri büyülemeye çalışsa da sözlerinin hayat ve yaşam gerçekleriyle örtüşen bir durumu yoktur. Sadece günü kurtarmak dostlar meydanda görsün rolünü oynamaktadır. Bu oyunları yıllardır görüyoruz ve memurların yaşam kalitesinde değişen bir durum olmadığı gibi geriye gittiğini iddia ediyoruz. Ali Yalçın 2015 yılında memurların 18 çeyrek altın alırken şimdi ise 8 çeyrek altın alamadığından haberi var mı? Bir başka deyişle 2015 yılında memurların alım gücü ile şimdiki alım gücünü karşılaştırdığımızda büyük fark olduğundan haberi var mı?

3600 ek gösterge ile ilgili olarak son atağı CHP sokaklarda basın açıklamalarıyla açıklayınca AKP ve yandaş sendikası tutuşmaya başladı. İyi ki CHP var. CHP sokağa çıkmasaydı AKP’den ses çıkmayacaktı. Yani CHP bunu sokak eylemlerinde yapınca AKP nihayet hatırlamış oldu.

Yalçın sendika üyelerine 400 TL aldırdığını bir kazanım olarak göstermesi bir kandırmacadır. Bu paranın yaklaşık 160 TL si üyenin sendikasına kesilirse 240 TL 3 ayda bir para almış olacaktır. Bu ikramiye üyelerini tutmak için yapmaktır.

Zonguldak’ta liman bölgesinde bulunan TMMO’nın dümen oyunlarıyla ellerinden alınması gerici amacın ve zihniyetin açık bir göstergesidir. TMMO’nun haklı ve meşru mücadelesinin her zaman yanındayız. Halk kütüphanesi yeri için çok yer varken buraya göz dikilmesinin altındaki ana gerçek laik cumhuriyet kazanımlarının yok edilmesiyle birlikte hukuk devleti yerine, din devleti gerçeği yatmaktadır. Emeğin başkenti her şeyin farkındadır” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi