Zonguldak Birleşik Kamu İş Başkanı Metin Kahveci yaptığı açıklamada, “İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali Tosun’un geçen hafta görevden alınması eğitim camiasında şaşkınlık yaratmıştır” dedi.

Kahveci açıklamasında, “Görevden alınmasının nedenleri kamuoyu olarak bizler merak etmekteyiz. Oysa 19 yıllık AKP dönemi içerisinde en başarılı olan müdürü harcaması kendi ayağına taş vurmasıyla eş değerdir. Harun Girgin, Turgut Özbek, Pervin Töre, Murat Kapıcı gibi İl Milli Eğitim Müdürlerini Zonguldak gördü. Bunlar arasında en başarılı olan Ali Tosun niçin harcandığını merak ediyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Bize göre AKP içinde menfaat, rant ve çıkar çetesinin yada tarikat cemaatçilerin işine gelmeyen ihale işlerinde köstek olacağı korkusu nedeniyle görevden alındığını tahmin ediyoruz. Görevden alınması Zonguldak’a zarar verecektir. Zaten eğitim konusunda ülke genelinde çok geride kalan ilimiz, müdüründe görevden alınmasıyla daha da geriye gidecektir. Bu durum muhalif olanlara yani bizlere diğerlerine büyük malzeme vereceği eleştiri konusu olacağı açıktır. Yiğidi öldür hakkını ver objektif bir değerlendirme yapmaya çalışan bir konfederasyon olarak doğrunun yanında yer alacağımızı her yerde deklere ediyoruz. Doğruları ve yanlışları açıklamaktan kaçınmayız.

Başarılı bir müdürün hakkında kim ne söyleyebilir? Ali Tosun döneminde tarihimizde ilk defa çalışan kesim yani camiamız çok iyi bir promosyona kavuştu.

Ali Tosun’un yerine atanan İl Milli Eğitim Müdürü ise ikinci Pervin Töre vakası olur mu? Olmaz mı? Göreceğiz. Çünkü Marmaris’teki çalışmaları basına yansıdı. Basına bakıldığında algılamadan baştan kaybetti. Yılbaşı kutlamalarına Marmaris’te ses çıkaran bir müdür olarak tanınıyorsa çağdaş eğitimden ve Atatürkçü bir politika izleyeceğini düşünmüyoruz. Umarız bizi mahcup eder.

Yeni görevinde başarılar dilerken, doğru işler yaparsa yanında, yanlış işler yaparsa karşısında olacağımızı belirtmek istiyoruz. Zonguldak basın yönünden muhalefet yönünden çok güçlü. Zonguldak’ta vali, emniyet müdürü, başkan vb dayanmıyor. Konfederasyon olarak yeni atanan MEM müdürü ve yeni bakandan hiçbir beklentimiz yoktur. Sonuç olarak Zonguldak kaybetmeye devam edecektir” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi