Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak olan 2022-2023 eğitim öğretim dönemiyle ilgili açıklamasında, “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz hazırız” dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarını eksizsiz tamamlamak için, çalışmaları yaz tatilinin ilk haftasında başlattıklarını anımsatarak, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı hazırlıkları kapsamında, İlimiz bünyesinde, toplam 205 okul ve kurumun büyük onarım ve bakımlarının yapıldığını; doğalgaz bağlantısı gelen toplam 46 Okulun, doğalgaz dönüşüm işinin tamamlandığını; İlimiz Yatırım Programı kapsamında, İlimize toplam 26 yeni okul ve kurum kazandırılacağını; Bakanlığımızca başlatılan kullanılmayan köy okullarının eğitime kazandırılması kapsamında, şu ana kadar Zonguldak'ta 8 "Köy Yaşam Merkezinin" açıldığını; diğer köylerdeki çalışmaların, sürdüğünü ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Aldoğan, Bakanlığımızca başlatılan "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" kapsamında, İlimiz genelinde toplam 60 okulumuzun iyileştirme ve donatım çalışmalarının, tamamlandığını belirterek, İlimiz bünyesindeki ana sınıflarına, toplam 67 ana sınıfının daha eklenip, okul öncesi 5 yaş okullaşma oranını, İlimiz genelinde, %53'ten %98'e yükseltildiğini deklare etti.

İl Millî Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan; 'Bakanlığımızca başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi" kapsamında, İlimizin tüm okul ve kurumlarına kütüphane yapılarak, kütüphanesiz okul kalmamıştır. İlimiz kütüphanelerindeki toplam kitap sayısı, 200.000'den 600.000'e çıkarılmış olup; 1.000.000 kitap hedefine, en kısa sürede ulaşılacaktır. Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıt yaptıran çırak öğrenci sayısı, İlimiz genelinde 2.100'den 5.823'e yükseltilmiştir. Bakanlığımız tarafından, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı için, öğrencilerimize dağıtılmak üzere gönderilen, toplam 1.500.000 ücretsiz ders kitabı ve yardımcı kaynak kitap, okullarımıza ulaştırılmıştır. Bakanlığımız ve İŞ-KUR tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, İlimiz okullarında istihdam edilmek üzere, 405 TYP personeli görevlendirilmiştir. Zonguldak ve Karabük, Bartın illerinin tarihi, kültür ve mirasına hizmet ederek, kültür değerlerimizi gelecek nesillere aktaracak olan "Olgunlaşma Enstitüsü" İlimiz bünyesinde açılmıştır. İlimiz merkezi ile Ereğli İlçesi bünyesinde bulunan Bilim ve Sanat Merkezlerine ek olarak, Devrek, Alaplı ve Çaycuma İlçelerimize de 3(Üç) yeni BİLSEM açılarak, İlimiz bünyesinde açılan toplam BİLSEM sayısı 5(Beş)'e çıkmıştır. İlimiz Merkezi, Ereğli ve Çaycuma İlçelerimizdeki e-sınav merkezlerine ek olarak, Kozlu, Kilimli, Devrek ve Alaplı İlçelerimizde 4(Dört) yeni e-sınav merkezi açılmış olup; İlimiz bünyesindeki e-sınav merkezi sayısı 7(Yedi)'ye çıkmıştır. Sosyal Bilimler ve Edebiyat alanlarında, ihtiyaç duyulan nitelikli bilim adamlarını yetiştirmek için, İlimiz bünyesinde Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi açılmıştır. İlimize hayırlı, uğurlu olsun’ dedi.

YENİ GÜVENLİ VE MODERN OKULLARIMIZ, İLİMİZE HAYIRLI OLSUN

Müdür Aldoğan, “İlimiz merkezinde bulunan dört okulumuza yönelik, Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen, deprem tahkik raporları sonucu, Yayla Ortaokulu, Üzülmez İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu için yıkım kararı; Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi için güçlendirme kararı verilmiştir. Yine, daha önce yapılan deprem tahkiki sonucunda, Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için de güçlendirme kararı verilmiştir” diyerek, çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin güvenliğinin, birinci öncelikleri olduğunu belirtip, mağduriyet oluşturmayacak biçimde gerekli planlamaların yapıldığını ifade etti.

Bu kapsamda; Yayla Ortaokulu anasınıfı, 5. 6. ve 7. sınıflarının Fener İlkokuluna; 8. sınıflarının tam gün eğitime geçirilerek, Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesine; Üzülmez İlkokulunun, Dilaver İlkokuluna; Cumhuriyet Ortaokulunun, Rüzgarlımeşe İlkokuluna; Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesinin, Fener Anadolu Lisesine ve Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, Karaelmas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine taşınarak, eğitim öğretime devam edileceğini açıklayan İl Millî Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, taşınan okullarımızın yerine yapılacak yeni okullar ile deprem güçlendirme yapılacak okullar için çalışmalara başlandığını; okul projelerinin hazır olduğunu ve yeni yapılacak okulların, 2022 Yatırım Programına dahil edilmesi için, teklifte bulunulduğunu; en kısa sürede, ihtiyaçları giderilmiş, depreme karşı güvenli, teknolojiye uyumlu, çevre dostu, modern mimaride yapılacak okullarda öğrencilerimizi karşılamak için, İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak tüm imkanların seferber edildiğini; 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında, Zonguldak'ımızın eğitim alanında hiçbir sorununun kalmayacağını belirtti.

Aldoğan, “Bu vesile ile Sayın Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer'e, Zonguldak Eğitim ailesi olarak, şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi