Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde mezun olmaya hak kazanan öğrenciler için yemin ve kep atma töreni sosyal mesafe gözetilerek yapıldı.

BEÜ Farabi Kampüsü tören alanında gerçekleştirilen yemin ve kep atma törenine, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Senato üyeleri, Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademisyenleri, akademik-idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören diplomalarını alacak öğrencilerin kortej yürüyüşü ile yerlerine geçmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende Tıbbi Laboratuar Teknikerliği Bölümü birincisi Sultan Yıldız mezun öğrenciler adına konuştu. Törenin devamında meslek yüksekokulu müdürü Prof. Dr. Sibel Koçak açılış konuşmalarını yaparak öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik etti.

Törende konuşma yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı; “Son bir buçuk yıldır sözlerimize pandemi ile başlıyoruz. Uzaktan eğitim her ne kadar yeni imkanlar getirse de, yüz yüze eğitimin yerini alamıyor. Özellikle uygulamalı alanlarda yüz yüze eğitime daha çok ihtiyaç duyuyoruz.” dedi. Bu sürecin bir an önce bitmesi temennisinde bulunan Rektörümüz “Covid-19’a karşı mutlaka aşı olalım, gündemimizden pandemiyi çıkaralım” dedi.

Rektör Çufalı mezun öğrencilere ve ailelerine güzel temennilerini ileterek sözlerine son verdi.

Mezun olan öğrencilere diplomaları verildikten sonra Öğretim Görevlisi Yasemin Cengiz Demir eşliğinde mezuniyet yemini edildi.

Mezuniyetlerini coşkuyla keplerini havaya fırlatarak kutlayan mezunlar tören sonrasında aileleriyle birlikte fotoğraf çektirdi.

Editör: Haber Merkezi