Birleşik Kamu İş Zonguldak Başkanı Metin Kahveci yaptığı açıklamada, “KPSS’de, hırsızlık ve yolsuzluklar ar damarının zedelenmesinden değil patladığından duyulmuştur” dedi.
Kahveci açıklamasında, “Yıllardır tartışılmayan, şaibelerle gündeme gelmeyen tek bir sınav dahi düzenleyemeyen ÖSYM, sadece bu konuda yaratabildiği istikrarı sürdürmektedir. Binlerce insanın kamuda çalışabilmek için aylardır hazırlandığı 31 Temmuz tarihinde 2 oturum şeklinde yapılan 2022 KPSS, çok vahim iddialarla gündeme gelmektedir” diyerek şunları söyledi:
“Sosyal medyada da paylaşılan iddialara göre, KPSS’deki onlarca soru, bir yayınevinin aylar önce yayımladığı deneme testleriyle bire bir aynı çıkmıştır. Patladığından  sadece soruların değil, cevap şıklarının bile tamamen aynı olduğuna yönelik iddialar ve fotoğraflar, adil bir sınav uman yurttaşlarda infial yaratmıştır. Yüzlerce aday konuya ilişkin CİMER’e şikayette bulunduğunu belirtirken, onlarcası da dava açacağını ilan etmiştir.  
Henüz uzak olmayan bir geçmişte, sınav sorularının FETÖ mensuplarına sızdırıldığı, sızdıranların değil bu hırsızlığı ifşa edenlerin yargılandığı düşünüldüğünde, ne yazık ki bu vahim iddiaların imkansız olduğunu söylemek mümkün olmamaktadır. Daha önce ÜSYM binası ile fetö okulları arasında kablo döşenmiş sorular  al gülüm ver gülüm oyunu yapılmıştır. Şimdi o kişiler devletin yetkili kişileri  olmuştur. Dolayısıyla FETÖ  ile yapılan mücadelenin  bu hırsızlıkla havada kaldığı görülmektedir. Muhalefet bu sınavlar ile meclis soruşturması istemesine rağmen MHP ve AKP tarafından ret edilmiştir. Basında yer alan iddialara göre ‘’Ya hoca’’ vhatsap gurubuna 100  TL ile üye olanlar tarafından sorular sızdırılmıştır. Bu sızdırmayla birlikte yandaş guruplar da hemen yararlanmıştır. Cumhuriyet tarihinden bu yana AKP döneminde olan bütün sınavlara şaibe karışmıştır. ÜSYM başkanının görevden alınması bir şeyi değiştirmeyecektir. Bu yolsuzlukları yapanların cezalandırılması  gerekirken yapılan hırsızlığın  yabana kar kalacağı görülmektedir. Ama biz biliyoruz ki tepkilere karşı  gaz alınıp yine vurguna devem edileceğidir. AKP gitmediği müddetçe bu büyük şaibeler hırsızlıklar yolsuzluklar devam edecektir. Çünkü AKP 15 Temmuz dahil  hiçbir olaydan ders almamaktadır.
Yeni başkan  8 nolu  Eğitim Bir Sen yöneticiliği yapmış ,Yönetici seçme sınavı için Yedi iklim Akademi ile iş birliği yapmış birisi yeni ÜSYM başkanı olmuştur . Yani kuzu kurda teslim edilmiştir. Zihniyet haram yeme ise her şey formalitedir. Tarikat ve cemaatlara teslim olmuş bu ülkenin hakkaniyet nezdinde davranacağını kimse düşünmesin. Siyasal İslam zihniyetinde olanların ateist devleti soymak için her şeyin yapılmasını mubah görmektedirler. Tarikat ve cemaatların ana hedefi devleti  ele geçirme ile birlikte parçalamak ve şer güçlerine, emperyal güçlere teslim etmektir. Bu şaibeler her şeyi ortaya koymaktadır.
ÖSYM’nin kafasını kuma gömmek yerine kamuoyuna somut cevaplar vermesi, şaibeleri aydınlatması şarttır ancak bunu kesinlikle yapmayacaktır. Önümüzde kasım ayında yapılacak olan uzman öğretmenlik ve baş öğretmenlik sınavlarına şimdiden şaibe karışacağı açıktır.Bu nedenle ÜSYM’nin yapacağı bütün sınavlar iptal edilmelidir. Çocuklarımızın geleceğini çalanlar, haklarını yiyenler zehir, zıkkım yesinler. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” (Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi