Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, 2021-2022 eğitim öğretim yılının sorunlarla başladığını söyledi.

Tedbirlerin ve denetimlerin artırılması gerektiğine dikkat çeken Aşkar; “Zonguldak il genelinde 70 civarında sınıfımız kovid vakaları dolayısıyla kapalı, 150 civarında öğrencimiz kovidli, 2000 civarında öğrencimiz temaslı, 23 öğretmenimizde kovidli olduğunu görüyoruz” dedi.

Ne olursa olsun yüz yüze eğitimden vazgeçmemek lazım diyen Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, açıklamasına şöyle devam etti:

SIKINTI CİDDİ MANADA BÜYÜK!

“2021-2022 eğitim öğretim yılı ilimize, ülkemize, milletimize hayırlı olsun ama hayırlı olsun demekle sorun çözülmüyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılı sorunlarla başladı. Kovidle mücadele etmek için bir buçuk yıl eğitime ara vermişsiniz. Ama okulları açtığınızda temizlikçiniz yok, güvenlikçiniz yok. Bugün itibariyle okulların açılışının üçüncü haftasına girdik ama halen biz İŞKUR üzerinden Toplum Yararına Program kapsamında aldığımız 171 personeli okullarımıza dağıtamadık. Bir yandan maske, mesafe, hijyen diyeceksiniz bir yandan da Zonguldak’taki 450 okula 171 temizlik personeliyle hizmet etmeyi düşüneceksiniz. Tabiri caizse 3 okula 1 temizlik personeli alarak eğitim öğretime başlamış olacaksınız. Sıkıntı ciddi manada büyük!

2 BİN CİVARINDA ÖĞRENCİ KOVİD TEMASLISI

Bunun yanında bizim ısrarla söylediğimiz bir şey var; ne olursa olsun yüz yüze eğitimden vazgeçmemek lazım. Çünkü bir buçuk yıllık süre içerisinde öğrencilerin öğretmeninden, öğretmenlerin öğrencilerinden uzak kaldığı uzaktan eğitim sürecinde biz şunu gördük ki hiçbir eğitim yüz yüze eğitimin yerini tutmuyor. Dolayısıyla yüz yüze eğitimde ısrar etmek lazım. Bu konuda tedbirleri ve denetimleri artırmak gerekiyor. Bugün itibariyle baktığımızda Zonguldak il genelinde 70 civarında sınıfımız kovid vakaları dolayısıyla kapalı olduğunu, 150 civarında öğrencimizin kovid olduğunu, 2000 civarında öğrencinin temaslı olduğunu ve 23 öğretmeninde kovidli olduğunu görüyoruz. Çok büyük rakamlar mı diyecek olursak bir noktada çok büyük rakamlar değil. Zonguldak il genelinde 87 bin civarında öğrencinin olduğu bir ortamda 2000 civarında öğrenciniz kovid temaslısıysa bu telafi edilemeyecek bir rakam değil.

YÜZ YÜZE EĞİTİME DEVAM ETMEK ZORUNDAYIZ

Ama bizim söylediğimiz şu; Ne olursa olsun tedbirleri artırarak yüz yüze eğitime devam etmek zorundayız. Bunun yanında kovid tedbirleriniz sadece öğretmene PCR testi veya öğretmene aşı yapmak üzerine oturtmamak lazım. Bu işte günah keçisi öğretmen ve idareciler değildir. Önlem alınacaksa ve kovidle ilgili maske, mesafe, hijyen deniliyorsa o zaman okullardaki temizlikçi sayısını artırmamız lazım. Okullardaki hijyeni artırmamız lazım. Velileri bilinçlendirmemiz lazım. Öğrencilerin, servislerin denetimlerini artırmamız lazım. Ama ne olursa olsun sonuna kadar yüz yüze eğitime devam etmek lazım. Dolayısıyla bir öğrencinin bir buçuk yıl eğitim öğretim hayatından uzak kalması çok önemlidir. Bizim kaybedecek tek bir öğrencimiz tek bir günümüz yok. Sonuna kadar yüz yüze eğitime devam etmek zorundayız.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi