Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) 12’nci Olağan Genel Kurulu öncesinde Armutçuk Bölgesi delegeleri ile Genel Başkan Hakan Yeşil’in açıkladığı Genel Merkez Yönetim Kurulu Listesi, 15 Ocak 2023 tarihinde birlik, beraberlik ve dayanışma toplantısında bir araya geldi.

Ereğli’de Nazar Restaurant’ta düzenlenen toplantıya, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreterlik görevine aday olan Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreterlik görevine aday olan Yalçın Yiğit, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile Armutçuk Şube Başkanı Şanver Turan, Şube Sekreteri Rasim Aslan, Şube Mali Sekreteri Kadir Tekin, Şube Teşkilat Sekreteri Sedat Tosun ve Armutçuk bölgesi delegeleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, "4 Şubat’ta gerçekleştireceğimiz Genel Merkez Genel Kurulumuz var. Sendika olarak daha mücadeleci, daha iyi ve sizler için en iyi mücadeleyi verecek olan bir ekip ile başarılı olacağız. Bizler birlik ve beraberlik içinde omuz omuza olmak zorundayız. Gelecek yıllarımızın temellerini 4 Şubat tarihinde hep birlikte atacağız” dedi.

Yeşil, kongreye 150’nin üzerinde seçkin davetlinin katılacağını ve kongrede TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de yer alacağını vurguladı.

Armutçuk bölgesinin büyük bir birlik ve beraberlik tablosu sergilediğini belirten Yeşil, “Sendikamızın çatısı oluştu, oluşuyor. Önümüzde geçtiğimiz dönemlerden daha zorlu bir süreç var. Mücadeleye her zaman hazır olmak zorundayız. Zor şartlarda çalışıyorsunuz bizim görevimiz sizlerin çalışma koşullarını en iyi hale getirmek ve mutlu bir şekilde çalışmanızı sağlamak.

Kongremize TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Ergün Atalay ve TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu Üyeleri katılım sağlayacak. Çok önemli isimleri kongremize davet ettik” dedi.

Mevcut Genel Başkan Yardımcısı ve aynı göreve yeniden aday olan İsa Mutlu, Kozlu Bölgesinden Genel Sekreterlik görevine aday olan Yener Arslanbuğa, Karadon Bölgesinden Genel Mali Sekreterlik görevine aday olan Yalçın Yiğit, Mevcut Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri ve aynı göreve yeniden aday olan Tayfun Demir de delegelere hitaben birer konuşma yaparak birlik, beraberlik mesajları verdiler.

Mevcut Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Armutçuk bölgesinin gerek taban delege seçimlerinde gerekse Şube Genel Kurulunda büyük bir birlik ve beraberlik tablosu ortaya koyduğunu belirterek, “Gösterdiğiniz dayanışma, bizlere duyduğunuz güven ve verdiğiniz destek için bir kez daha sizlere ve sizlerin nezdinde madenci kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

Bundan böyle de birlikte, omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz. Sizlerden aldığımız güçle Genel Başkanımızın öncülüğünde, yönetim kurulumuzla ve sizlerle birlikte bayrağı daha yukarılara taşıyacağız. Sağolun, varolun” dedi.

Armutçuk bölgesinin tüm üst kurul delegelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda maden işçileri başta işçi açıkları olmak üzere yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini anlattı. Program, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

MADEN ŞEHİTLERİ AİLELERİ DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİLER

GMİS Yönetim Kurulu, Armutçuk Şube Yönetimi ile delegeler, toplantının ardından Zonguldak Maden Şehit Aileleri Derneği’ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Çetin Yiğit ile görüştüler. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi