Zonguldak İl Genel Meclisinin Aralık ayı dördüncü birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

3 maddesinde yer alan İlimiz Kdz. Ereğli İlçesi, Keşkek Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 101 ada, 32 parsel numarası ile kayıtlı taşınmaz üzerinde “Konut Alanı” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık, Köylere Yönelik Hizmetler ile Tarım ve Orman Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 51 – 42 – 40 – 41 – 20 sayılı rapor görüşüldü.

Gündem maddesi ile ilgili söz alan CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Hayrettin Kartal, rapora CHP grubu adına ret oyu verdiğini belirterek, "Kdz. Ereğli ilçesi Keşkek Köyü hudutları içindeki yoğun yapılaşma talepleri ileriye dönük plansız yapılaşmadan kaynaklanan sorunlarla daha da içinden çıkılması zor bir duruma sürükleyeceği nedeniyle anılan bölgede mevzi imar çalışması yapılmadan yapsatçı ve kar amaçlı yapılaşmalara izin verilmemesi gerekmektedir. Bu nedenle komisyon görüşlerine katılmıyoruz" şeklindeki muhalefet şerhini okudu.

Kartal’ın muhalefet şerhini okumasının ardından AK Partili İl Genel Meclisi üyesi Rıfkı Gültekin, Abdullah Karagüzel, AK Parti grup başkan vekili İsmail Terzi ve CHP’li il genel meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz karşılıklı olarak görüşlerini ifade ettiler.

Ardından gündem maddesi CHP’lilerin ret oyu vermesiyle birlikte oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin 4 maddesinde yer alan İlimiz Çaycuma İlçesi, Aliköy Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 109 ada, 50 parsel numarası ile kayıtlı taşınmaz üzerinde “Ticaret Alanı” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Sanayi ve Ticaret, Çevre ve Sağlık ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 52 – 43 – 16 – 41 – 42 sayılı raporları görüşülerek komisyondan geldiği gibi kabul edildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi