Birinci Amatör Küme Orhan Demircan sezonunda grup aşamasının sonuna gelindi. 3 grupta 28 takımın mücadele ettiği ligde, 28-29 Ocak’taki son maçların ardından Play-Off heyecanı başlayacak. 8 takımın katılımıyla oynanacak Play-Off’ta, Süper Amatör Lige yükselecek 3 takım belli olacak.

Merkez, Ereğli ve Çaycuma grubunda hafta sonu oynanan maçlarla birlikte Play-Off’a yükselen ve küme düşen takımların birçoğu belli oldu.

Merkez grubunda Beycuma Cezaevispor, Üzülmezspor ve Karaelmasspor, Ereğli grubunda Gülüç Belediyespor, Çaycuma grubunda Gökçebeyspor ile Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği Play-Off’u garantiledi.

Merkez grubunda Beycuma Cezaevispor ile Ereğli grubunda Gülüç Belediyespor’un liderlikleri garanti. Diğer takımların Play-Off’u garantilemesine rağmen son hafta maçlarında alacakları skorlar üzerine sıralamadaki yerleri değişkenlik gösterebilir.

Ereğli grubunda 37 puanla ikinci Zonguldak Ereğlispor ile 35 puanla üçüncü Ortacıspor, son hafta mücadelelerini Play-Off’a direkt çıkmak için verecek. Bu grupta statü doğrultusunda lider ile ikinci sıradaki takım Play-Off’a direkt çıkıp üçüncü sıradaki takım ise Çaycuma grubu 3’üncülüğü kesin olan Kayıkçılar Gençlerbirliği’yle tek maç eleme usulü Play-Off’a yükselme maçı oynayacak.

GRUP ANALİZİ

Merkez grubunda son haftaya lider Beycuma Cezaevispor 52 puan, ikinci Üzülmezspor 41 puan, üçüncü Karaelmasspor 39 puanla girdi. Bu üç takım direkt Play-Off’a yükseldi. Dolayısıyla hafta sonunda oynanacak maçlar, Play-Off öncesi prova niteliği taşıyacak.

Ereğli grubunda 40 puanla lider durumdaki Gülüç Belediyespor, son hafta maçını kaybetse dahi, kendisini 3 puan geriden takip eden ikinci Zonguldak Ereğlispor’dan ikili averajda (3-1 ve 4-0) üstün olduğu için Play-Off’a lider unvanla çıkacak.

37 puanla ikinci sıradaki Zonguldak Ereğlispor ile 35 puanla 3’üncü sıradaki Ortacıspor’un Play-Off’a direkt olarak yükselip yükselmeyecekleri son hafta maçlarının ardından belli olacak. İki puan farkla sıralanan takımlardan Zonguldak Ereğlispor Gümelispor’la, Ortacıspor ise Sücüllü Yalıboyuspor’la karşılaşacak. Bu maçlarla birlikte Gülüç Belediyespor’un ardından Play-Off’a yükselen ikinci takım belli olacak.

Grubu 3’üncü bitiren takım ise, Çaycuma grubu 3’üncü Kayıkçılar Gençlerbirliği ile Play-Off’a yükselme maçı oynama hakkı kazanacak.

Çaycuma grubunda 34 puanla ilk sıradaki Gökçebeyspor ile 32 puanla ikinci basamakta yer alan Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği Play-Off’a çıktı. 2 puan farkla sıralanan iki takım, son hafta maçını liderlik hesaplarıyla oynayacak. Gökçebeyspor grup aşamasını Velioğlu Gençlikspor, Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği ise Nebioğlu Gençlikspor maçıyla tamamlayacak.

Bu iki takımın ardından 29 puanla 3’üncü sırada bulunan Kayıkçılar Gençlerbirliği, son hafta İstasyon Gemicilerspor’la oynayacağı maçı kazansa dahi normal sezonu 3’üncü bitirecek. Kayıkçılar takımı, grup aşamasının ardından Ereğli grubu 3’üncüsü (ya Zonguldak Ereğlispor, ya da Ortacıspor) ile Play-Off’a yükselme maçı oynayacak.

DÜŞEN TAKIMLAR BELLİ OLDU

12 takımlı Merkez grubunda 11’inci haftada ligden çekilen İnağzıspor küme düşen ilk takım olmuştu. Düşen diğer iki takım, 21’inci hafta maçlarıyla kesinleşti. 14 puanla 11’inci sıradaki Cumayanı Gençlikspor ile 22 puanla 10’uncu sıradaki Gökelspor’un, 22 aynı zamanda son hafta maçları öncesi ligde kalma şansları tamamen bitti.

Gökelspor, 25 puanla hemen bir basamak üzerinde yer alan Karamanspor’u yakalama şansı olsa da rakibiyle oynadığı maçlarda aldığı 0-0 beraberlik ve 3-2’lik yenilgi nedeniyle ikili averaj geride kalacak.

Ereğli grubunda son haftaya 4 puanla son sırada giren Ereğli Karadenizspor ile 14 puanla 9’uncu sırada bulunan Neyren Gökçelerspor küme düşen iki takım oldu.

Çaycuma grubunda 6’ncı haftada ligden çekilen Veliköyüspor haftalar önce küme düşmüştü. Bir alt lige düşecek ikinci takım için iki aday var. 12’şer puana sahip 6’ncı İstasyon Gemicilerspor ile 7’nci Nebioğlu Gençlikspor şanslarını son haftaya taşıdı.

Her iki yarıda oynanan maçlarda 2-2 berabere kalan takımlardan İstasyon Gemicilerspor -15, Nebioğlu Gençlikspor -26 averaja sahip. Son hafta maçlarında İstasyon Gemicilerspor Kayıkçılar Gençlerbirliği’yle, Nebioğlu Gençlikspor ise Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği’yle karşılaşacak.

MERKEZ GRUBU

TOPLU SONUÇLAR

Tersanespor-Capeti Merkez Atölyesi: 0-0

Cumayanı Gençlikspor-Ayiçispor: 1-3

Karamanspor-Zonguldak Gençlikspor: 0-0

Üzülmezspor-Karaelmasspor: 1-1

Beycuma Cezaevispor-Karadonspor: 2-0

Gökelspor-İnağzıspor: 3-0 (Hükmen)

HAFTANIN MAÇLARI

Beycuma Cezaevispor-Cumayanı Gençlikspor

Ayiçispor-Üzülmezspor

Karaelmasspor-Karamanspor

Zonguldak Gençlikspor-Gökelspor

Capeti Merkez Atölyesi-Karadonspor

İnağzıspor-Tersanespor: 0-3 (Hükmen)

EREĞLİ GRUBU

TOPLU SONUÇLAR

Neyren Gökçelerspor-Gümelispor: 2-3

Sücüllü Yalıboyuspor-Ereğli Karadenizspor: 2-1

Kandilli Belediyespor-Ortacıspor:2-2

Tepeören Gençlikspor-Balıspor:2-0

Zonguldak Ereğlispor-Gülüç Belediyespor:0-4

HAFTANIN MAÇLARI

Ereğli Karadenizspor-Neyren Gökçelerspor

Gülüç Belediyespor-Tepeören Gençlikspor

Balıspor-Kandilli Belediyespor

Ortacıspor-Sücüllü Yalıboyuspor

Gümelispor-Zonguldak Ereğlispor

ÇAYCUMA GRUBU

TOPLU SONUÇLAR

Nebioğlu Gençlikspor-Saltukovaspor: 0-0

Velioğlu Gençlikspor-İstasyon Gemicilerspor:3-0

Kayıkçılar Gençlerbirliği-Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği:1-7

Veliköyüspor-Gökçebeyspor: 0-3 (Hükmen)

HAFTANIN MAÇLARI

Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği-Nebioğlu Gençlikspor

İstasyon Gemicilerspor-Kayıkçılar Gençlerbirliği

Gökçebeyspor-Velioğlu Gençlikspor

Saltukovaspor-Veliköyüspor: 3-0 (Hükmen)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi