Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Zonguldak şubesi, promosyon sözleşmelerinin yenilenmesini talep etti.

Gazipaşa Caddesinde bir araya gelen KESK Zonguldak Şubesi üyeleri adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Kültür Sanat Sen İl Temsilcisi Onur Çebi, konu hakkında şunları söyledi:

PARA 1 HAFTA 10 GÜN BANKANIN HESABINDA KALIYOR

“Ülkemizde yasal mevzuat nedeniyle özel ve kamusal tüm kurumlar çalışanlarına ücretlerini bankalar aracılığıyla ödemektedir. Kurumlar ödeme öncesinde bütün çalışanlarının maaşlarını ilgili bankaya yatırmakta toplu olarak yatırılan bu meblağlar birkaç gün hatta 1 hafta 10 gün gibi ilgili bankanın hesabında kalmakta ve banka maaş ödeme gününde yatırılan toplu parayı çalışanların yine aynı bankadaki hesaplarına dağılmaktadır. Maaşların toplu olarak bankaya yatırıldığı gün ile kişilerin hesaplarına aktarılması arasındaki günlerde banka söz konusu bu parayı değerlendirmektedir.

BANKALAR YÜKSEK MİKTARDA KAZANÇLAR ELDE EDİYOR

Bundan iki ile üç sene arasında imzalanan banka promosyon sözleşmelerinde dikkate alınan toplam maaş miktarları maaşların sadece enflasyon düzeyinde artışından kaynaklı bile parasal olarak iki-üç katına çıktığı dikkate alındığında bankaların bundan 2 ile 3 sene önce bir defaya mahsus ödediği promosyon ödemesinin emekçilerin maaşlarını değerlendirerek güncel karlar elde etmektedir. Bankalar biz emekçilere iki ile üç sene önce yaptığı, bugün adeta pula dönmüş promosyon ödemelerine dayanarak bugünkü maaşlarımızdan aslında karşılığını ödemediği yüksek miktarlarda kazançlar elde ederek karlarına kar katmaktadır.

BANKALARDAN HAKKIMIZ OLANI TALEP EDİYORUZ

Bankalardan hakkımız olanı talep etmemize karşılık onların iki ile üç sene öncesi tek taraflı dayattığı sözleşmeleri önümüze koyarak bizleri tehdit etmesine teslim olmayacağız. Hükümetin göstermelik enflasyon rakamlarıyla bizleri her geçen gün daha da yoksullaştırmasına karşı mücadele ediyorsak bankaların sözde kılıfına uydurarak bizlerden çalmasına sessiz kalmayarak binlerce emekçilerin alın terini gerçek karşılığını alana kadar hem hukuki alanda hem fiili ve meşru alanda mücadelemize devam edeceğiz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi